Instalatie artistica cu brazi in Parcul Izvor

0

Artisti din Cehia au plantat in Parcul Izvor sute de braduti de Craciun abandonati dupa sarbatori.

O instalatie artistica inedita cu titlul “SECOND CHANCE” („A doua sansa”) a fost prezentata in Parcul Izvor joi, 13 ianuarie.

Artistii cehi redecoreaza parcul

Artistii cehi Michaela Klakurkova si Jan Zaloudek vor replanta brazii de Craciun adunati de la oameni sau gasiti pe strazile Bucurestiului dupa sarbatori.

„Traim intr-o lume in care lucrurile sunt folosite o singura data, repede, si apoi aruncate. Unul din scopurile instalatiei noastre este acela de a-i face pe oameni sa se gandeasca de doua ori inainte de a arunca ceva la gunoi”, declara Jan Zaloudek.

Evenimente simultane

Evenimentul a avut loc simultan in Parcul Izvor din Bucuresti si in centrul orasului Praga, in fata Teatrului National, unde dorim sa reluam succesul de anul trecut. Bucurestiul este al doilea oras european unde se va face aceasta instalatie artistica. 

„Instalatia este originala, artistica, ludica, plus ca ii face pe oameni sa cada pe ganduri. Acestea sunt motivele pentru care acest proiect este special”, spune Rene Kubasek, director al Centrului Ceh in Bucuresti, cel care i-a adus in Romania pe cei doi artisti si a organizat evenimentul.

Program

Instalatia lansata oficial joi, pe 13 ianuarie, la ora 16.00 va dura o saptamana. Proiectul este organizat de Centrul Ceh in Bucuresti cu sprijinul Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti si al Regiei Autonome de Transport Bucuresti.


Articol EXCLUSIV ONLINE
Sursa: Centrul Ceh
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply