Instalatia sanitara la baie si bucatarie: 4 ponturi pentru casa ta

0

Sistemul sanitar din casa ta este o retea complexa de conducte, ceea ce inseamna ca iti poate fi destul de dificil sa intelegi cum functioneaza acesta si, implicit, ce trebuie sa ai in vedere atunci cand reamenajezi sau construiesti o casa noua. Cu toate acestea, conductele dintr-o locuinta joaca un rol important, motiv pentru care ar trebui sa descoperi cateva ponturi care te vor ajuta sa alegi solutia potrivita pentru caminul tau, dar si sa eviti evenimentele neplacute si sa te poti bucura de toate conditiile de confort.

Descopera 4 ponturi UTILE pentru instalatia sanitara la baie si bucatarie:

  • Tine cont de provenienta apei

Atunci cand vine vorba despre instalatia sanitara, un aspect pe care trebuie sa il ai in vedere este reteaua de apa, intrucat aceasta este esentiala in proiectarea instalatiilor. Mai precis, apa poate proveni fie din reteaua stradala, fie de la un put forat la mare adancime, lucru care impune ca instalatia sa fie proiectata in conformitate cu presiunea apei. Asadar, indiferent ca iti reamenajezi locuinta sau ca tocmai ai cumparat o casa noua, asigura-te ca instalatia sanitara va fi proiectata in functie de acest aspect, astfel incat toate elementele sa fie corect dimensionate si perfect functionale.

  • Alege tevile potrivite pentru fiecare circuit

Pe langa reteaua de apa, un alt pont care iti va fi de ajutor in realizarea unei instalatii sanitare eficiente este acela de a alege tevile potrivite pentru fiecare circuit. Cu alte cuvinte, ai grija sa alegi tevi ce pot fi utilizate atat pentru apa calda si rece, cat si pentru caldura si canalizare. In acest sens, teava din otel de la Nicometaltub reprezinta o alegere optima, intrucat acest tip de teava intruneste cerintele de presiune, temperatura, rezistenta la coroziune si igiena. In consecinta, acorda atentia necesara acestor aspecte si, fara indoiala, vei beneficia de un sistem sanitar expetional atat la baie, cat si la bucatarie.

  • Monteaza robineti suplimentari

Un alt pont pe care este necesar sa il urmezi este reprezentat de montarea unor robineti suplimentari de inchidere si de golire. Daca vei lua in considerare implementarea acestei masuri, vei reusi sa faci o investitie inteligenta care te poate salva de la inundatii, dar si de alte astfel de situatii nefavorabile baii si bucatariei tale, dar si propiului confort. Totusi, pentru a avea garantia ca sistemul sanitar din locuinta ta functioneaza perfect, acceseaza site-ul Nicometaltub si achizitioneaza produse de cea mai buna calitate. Cu siguranta, acest lucru te va ajuta sa iti asiguri casa, dar si sa te bucuri de un confort sporit.

  • Nu uita de sistemul de canalizare

Pentru ca atat in baie, cat si in bucatarie cantitatea de apa folosita este destul de mare, trebuie sa ai in vedere si realizarea unui sistem de canalizare, astfel incat acesta din urma sa faca fata debitului maxim provenit din cele doua incaperi. Mai exact, ia in calcul si un canal de scurgere in exteriorul locuintei, capabil sa preia din scurgerile pluviale sau menajere. De altfel, pentru a te asigura ca sistemul de canalizare si, totodata, intreaga instalatie sanitara functioneaza in parametrii optimi, ai grija sa eviti  formarea efectului de vid.

In concluzie, acestea sunt cele patru ponturi carora trebuie sa le acorzi o atentie sporita atunci cand vine vorba despre instalatiile sanitare din baie si bucatarie, fie ca acestea se afla intr-o locuinta proaspat construita sau intr-o casa care necesita modificari.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply