Înmulțirea magnoliei se poate face prin mai multe metode

1
Ionica Dode
Ionica Dode, Izvoarele, jud. Prahova
Dragă revistă redacție,
Revin după  3 ani, timp în care am colecționat și îngrijit foarte multe flori. Acești ani pentru mine au fost foarte benefici și frumoși mai ales că acum cresc cea mai frumoasă floare din lume, fetița mea. În vara acesta m-am ocupat în mod special de ele. Întrega perioadă, din mai până în septembrie, au beneficiat de toată atenția și îngrijirea, a fost ultima perioadă din concediul meu de creștere a copilului și mi-am dedicat-o în întregime fetiței mele și lor în casă și grădina de la țară.
La noi primăvara a început cu înflorirea ghioceilor și a primulelor urmând lalelele, bujorii, trandafirii, continuând cu gladiolele, crăițele, cârciumăresele și până toamna târziu cu crizantemele. Anul trecut magnolia a înflorit toată vara, nici nu m-am așteptat să mă răsplătească cu atâtea flori, a înflorit foarte devreme, în luna aprilie și după aceea în iunie au început să apară bobocii din nou, care s-au desfăcut pe parcursul întregii veri. Nu știu dacă a fost datorită faptului că i-am pus îngrășământ și le-am udat seară de seară, sau a fost ceva natural deoarece nu am văzut alte magnolii înflorite. Am una albă stelată și una roz, cea roz a fost plină de flori tot timpul. Anul trecut am încercat prin mai multe metode să le înmulțesc. Una prin marcotaj (am trecut o crenguță prin pământ aplecată și am lăsat vârful să fie în afară) a crescut destul de mult, eu zic că s-a prins, iar a doua metodă cu pungi de pământ prinse de crenguțe dar destul de greuț de realizat cred, pentru că trebuia crestată puțin crenguța, am văzut la cineva care a făcut așa la ficus și o altă metodă cu sticla la care aștept rezultatul – le las până la primăvară, cineva a încercat și a reușit.
Anul acesta am achiziționat o camelie, am plantat-o împreună cu fata mea, eu o țineam și ea punea pământ la rădăcini. A fost foarte încântată pentru că participa și ea, mai ales că am lăsat-o, este o fire foarte curioasă și orice fac eu trebuie să facă și ea, încearcă să mă imite în tot. Sunt mândră de ea și mai ales că îi plac florile, o să ducă tradiția mai departe cum am preluat-o și eu de la mama. Am făcut cât mai adânc groapa ca rădăcinile să se ducă cât mai ușor, am adăugat și nisip pentru a menține umiditatea și gunoi putred. Nu trebuie plantată în soare direct, are și un pic de umbră și îi trebuie multă apă, eu am udat-o zilnic.
Mușcatele curgătoare au fost frumos înflorite toată vara anului trecut, am avut foarte multe culori. M-am ocupat în mod special de ele, încă din august am plantat lăstari pentru anul următor, s-au prins și au și înflorit. Vacanța noastră a luat sfârșit la începutul lui septembrie deoarece eu am început munca și am revenit în orașul Ploiești, însă grădina de la țară a rămas veselă și înfloritoare în grija mamei mele.
Voi reveni cu mai multe poze și multe alte sfaturi pentru creșterea și înmulțirea florilor în viitor. Vă doresc să aveți flori frumoase și să fim sănătoși.

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Inmultirea magnoliei prin marcotaj | Revista Practic idei

Leave A Reply