Înlocuiește salteaua veche cu poliuretan și obții un pat

0

dumitru obiecteGabriel Dumitru, sat Rogojina, com. Budeasa, jud. Argeș
Dragi prieteni,
Până acum v-am scris despre florile mele, de data aceasta vă împărtășesc un “truc” pentru a recondiționa salteaua patului.
Sunt unul dintre binecuvântații revistei, care s-a bucurat de publicarea scrisorilor în revista Practic-Idei, în urma cărora am colaborat cu cititorii revistei, fie pentru a face schimb de idei și plante fie pentru a vinde plante deosebite la prețuri mici prin poștă.
Până acum v-am scris numai despre noua mea dragoste, plantele. Experiența și beneficiile lor m-au determinat să spun și altora secretul lor. Acum doresc să ajut prietenii revistei participând la concursul „Practic, n-am obiecte de aruncat“ cu o idee privind recondiționarea patului din dormitor.
Doresc să ajut prietenii revistei, în special pe cei cu venituri mici cu o idee simplă, dar care te salvează de cheltuieli importante. Eu sunt de profesie tapițer de mobilă și mă cheamă lumea să le repar paturile. Majoritatea clienților la care am lucrat au avut în dormitor studiouri (sofa cu plasă, tip relaxa). După un anumit timp (5-6 ani), în funcție de anumiți factori arcurile la plasă încep să se rupă și, dacă nu ai experiență și alte arcuri să le înlocuiești, singura rezolvare este schimbarea somierei cu una nouă.
Eu propun recondiționarea celei vechi printr-un „truc“ simplu și modern. În cazul în care scheletul dormezei este bun, desfaceți stofa și cuiele care țin plasa și în locul plasei puteți pune o placă de poliuretan (burete) care costă mai puțin (față de toată tapițeria), nu face praf, este comodă și nu necesită experiență pentru  a fi fixată.
La un pat de două persoane 1900×1250 cm cu grosimea saltelei de 13 cm costă 130 lei. Adăugând și costul stofei pentru față, tot nu se depășește un sfert din prețul unei somiere noi. Dacă fața somierei este bună, o puteți refolosi micșorând astfel cheltuiala. Cumpărați o placă de poliuretan pe dimensiunile ramei de pat, o fixați cu puțin prenadez pe ramă și așezați stofa peste poliuretan, prinzând-o cu niște cuie sau capse sub ramă, obținând o nouă somieră frumoasă și modernă, ieftină și confortabilă.
Revin la subiectul preferat, plantele și-i anunț pe aceia dintre voi, cititorii revistei, care vor să facă schimb de plante că aștept să ia legătură cu mine. Am căpșuni urcători, lămâi altoiți de doi ani, smochini, coacăzi negri, agriși, zmeur cu fructul mare, muri fără țepi, cătină, fragi de grădină și altele.
Doresc să obțin de la alte persoane plante carnivore, palmieri și bananierul nordului (un pui). Pentru cel din urmă ofer un portocal sau mandarin de cameră de patru ani. Celor care vor semințe de ginseng indian le ofer gratis cu condiția să îmi trimită plic autoadresat. Cei care vor să ia legătura cu mine să îmi scrie pe adresa: Dumitru Gabriel, com. Budeasa, sat Rogojina, nr 8, jud. Argeș sau să mă sune la nr. de tel 0724.677.125 sau 0248.236.224.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply