Îngrijită cu multă dragoste, și maranta înflorește!

0

Vă scriu și eu pentru a împărtăși celor care iubesc plantele ca și mine o mare și nesperată bucurie: maranta mea a și înflorit.
Îndrăznesc să vă numesc prieteni întrucât vă cunosc de ani de zile, de când îmi „intrați“ lunar în casă. Revista o cumpără mama mea și o citim împreună. Găsim mereu lucruri interesante, noi, frumoase și idei demne de reținut și de urmat.
M-am hotărât să vă scriu pentru a vă împărtăși din experiența mea. Am primit cadou în 2005 o plantă pe care o îngrijesc cu drag și, deși este cunoscută drept decorativă doar prin frunze, mi-a făcut plăcuta surpriză de a înflori.
Se numește Maranta leuconeura științific, iar popular – “planta care se roagă”, deoarece frunzele au o proprietate interesantă. Seara, când intensitatea luminii scade, frunzele marantei se ridică, se rulează puțin și se apleacă unele peste altele, asemenea unor mâini încrucișate.
Maranta este originară din pădurile tropicale, fiind plantă de seră caldă și umedă. Iubește semiumbra și trebuie protejată de acțiunea directă a razelor solare. Pentru a se simți bine și în casele noastre trebuie să se reproducă ambianța de umbră, căldură și umezeală a locurilor de baștină.
Planta se pulverizează zilnic în perioada de vară cu apă nu prea rece. Fertilizarea cu soluții slabe de îngrășăminte se aplică bilunar, primăvara și vara.
Transplantarea în pământ proaspăt se execută primăvara la 2-3 ani. Soarele provoacă îngălbenirea frunzelor sau apariția de arsuri pe suprafața lor.
Deși am doar 19 ani, iubesc mult plantele de apartament, le îngrijesc și doresc mereu să aflu noi lucruri despre ele, cele ce ne fac locuința și, desigur, viața mai frumoasă.
Vă urez o toamnă frumoasă, cu bucurii și mult spor în tot ceea ce faceți și să vă bucurați de plante sănătoase și frumoase!
Adriana Daniela Nechifor, Fălticeni, jud. Suceava
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply