Îngrijiri de iarnă

1

mircioiuSorica Mircioiu, loc. Năruja, jud. Vrancea
Dragi cititori,
Revin cu o scrisoare despre flori și îngrijirile pe care le acord acestora în anotimpul zăpezilor.
Prin această revistă am dobândit multe admiratoare a florilor mele, care mi-au și scris. Printre ele sunt: Cristina Grigore din orașul Tiru, jud. Dâmbovița, Persida Misterian din loc. Cuza Vodă, jud. Constanța, Emilia Cucu din Focșani, jud. Vrancea, Dorina Dobre din loc. Urechești, jud. Bacău.
Toți cercelușii pe care-i am (6 feluri) i-am tăiat la începutul lunii noiembrie la 2 noduri deasupra ghiveciului și i-am băgat la întuneric. Nu le pun apă până la sfârșitul lunii februarie, când îi aduc la lumină în camera încălzită și încep să-i ud câte puțin. Tot așa procedez și cu begoniile puse la păstrat la întuneric, fără să le ud. La sfârșitul lunii februarie aduc ghivecele, le răstorn tot pământul, aranjez bulbul (îl curăț de rădăcinile uscate) și dacă este îndeajuns de dezvoltat îl rup în două sau în trei și pun bucăți și-n alte ghivece cu pământ, nu prea adânc îngropate. Încep să le ud câte puțin, trebuie să aibă lumină și căldură și așa obțin alte flori minunate.
Nu aruncați cojile de banane, sunt un bun stimulent pentru flori. Am o găleată cu apă în camera cu flori și în găleată introduc cojile de banană, iar după 3-4 zile ud florile cu acea apă, care le revigorează și le stimulează.
Mușcatele le-am așezat într-un loc mai puțin luminat și le ud foarte rar, la o săptămână sau chiar două, câte puțin. Nici colocasia nu o ud foarte des fiindcă putrezește, dar îi trebuie  lumină mai multă. Toți crinii și cactușii sunt la iernat fără apă și lumină, dar la o temperatură moderată, iar când îi scot primăvara la lumină, le pun apă, la început câte puțină, apoi măresc doza treptat; dacă-i udați abundent riscați ca planta să putrezească și chiar să nu mai înflorească. Aștept revista cu drag în fiecare lună în familia mea! Un an mai bun vă doresc!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Sporturi de iarna | Revista Practic idei

Leave A Reply