Îngrijiri de august în grădina de flori

0

www.pixabay.com

Dragii mei,
Vă trimit câteva sfaturi legate de îngrijirea grădinii în august.
Tundeţi trandafirii căţărători care înfloresc o singură dată. Tăiaţi tijele ofilite de la bază, pentru a favoriza creşterea unora noi. Dacă tijele tinere sunt puţine la număr, păstraţi câteva din cele vechi, mai viguroase, şi scurtaţi-le ramificaţiile.
Dacă este foarte cald, împrospătaţi apa din bazine, pentru a o înlocui pe cea evaporată şi a o reoxigena. Atenţie la plantele de apă, dacă s-au dezvoltat prea mult, nu ezitaţi să le răriţi, la fel şi pe cele ce cresc pe margini. În zonele cu climă mediteraneană, plantaţi în august bulbii care vor înflori la iarnă şi la primăvară: anemone, lalele, irişi, dar şi crocusul şi brânduşele de toamnă.
Dacă gazonul s-a îngălbenit din pricina căldurii, stropiţi-l mai bine din belşug, o dată la 8 zile, nu zilnic şi superficial.
Cât despre plantele pentru balcon şi terasă, când vă întoarceţi din vacanţă, curăţaţi-le temeinic. Puneţi-le la loc pe cele mutate la umbră, scurtaţi-le puţin pe cele care s-au dezvoltat prea mult şi începeţi să le stropiţi şi să le adăugaţi îngrăşăminte în mod regulat. Înlocuiţi plantele compromise cu altele tinere care vor înflori până la primul îngheţ: muşcate, ochiul boului, calendule etc. Până la sfârşitul lunii august continuaţi să puneţi îngrăşăminte în vasele cu leandri, dafini etc. Udaţi plantele cu apă multă şi regulat.
Butășiți plantele cele mai frumoase: mușcate, cerceluși, heliotrop etc. Tăiați butașii lungi de 10-12 cm de la extremitățile vlăstarelor neînflorite. Îndepărtați frunzele de la baza lor și înfigeți-i într-un amestec de turbă și nisip, într-un loc umbros și ferit. Plantați brândușe de toamnă într-o jardinieră, iar la cactușii năpădiți de coșenile, evitați insecticidele și îndepărtați paraziții cu o perie înmuiată în apă cu săpun.

Text: Ioana Preda

Foto: www.pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply