Îngrijirea trandafirilor pe timpul verii

0

Îngrijirea trandafirilor pe timpul verii

Îngrijirea trandafirilor pe timpul verii: Vara este anotimpul trandafirilor, care înfloresc spectaculos și îți invadează grădina cu parfumuri puternice, culorii vii și o frumusețe desăvârșită. Zilele lungi și calde par să le intensifice aceste calități, așa că acum este momentul să te bucuri de grădină în toată splendoarea ei! Totuși, zilele caniculare pot crea și probleme pentru plante, iar căldura excesivă le face să își piardă vigoarea destul de repede.

Dăunătorii sunt una dintre problemele frecvente în timpul verii, mai ales dacă nu plouă suficient încât să îi îndepărteze de pe plante. Apoi, poți observa unele pete sau puncte negre pe frunze, iar dacă solul este mai puțin fertil, florile vor suferi de un deficit de nutrienți. Ce este de făcut în aceste situații ne spun specialiștii FamousRoses.eu.

Îngrijirea trandafirilor pe timpul verii
Double Pink Knock Out

Îngrijirea trandafirilor pe timpul verii: Hidratează-i corespunzător

Apa este indispensabilă pentru trandafiri în această perioadă a anului, iar dacă nu plouă, trebuie să îi uzi de dimineață cu minim 10 litri de apă, o dată pe săptămână. Cele mai eficiente sunt sistemele prin picurare, care asigură o saturare lentă a solului.

Apa reprezintă cea mai bună hrană pentru flori, deoarece aceasta transportă toți nutrienții din sol în plantă, iar un trandafir sănătos va fi capabil să se apere mai bine de boli și dăunători. Trandafirul Double Pink Knock Out de pe FamousRoses.eu este foarte rezistent la boli și dăunători și necesită o întreținere redusă. Se bucură de o înflorire continuă în sezon, cucerind prin flori cu petale duble și o culoare uimitoare de roșu-zmeură.

Îngrijirea trandafirilor pe timpul verii: Elimină dăunătorii

În zilele călduroase de vară, una dintre problemele cu care se confruntă trandafirii pot fi afidele, o familie de insecte hemiptere. Acestea atacă în mijlocul verii, pe secetă, extrag sucurile din trandafiri și lasă frunzele ondulate, cu un aspect inestetic. Cea mai bună apărare împotriva afidelor este stropirea plantelor cu o soluție combinată de Actara cu Mospilan și hidratarea lor corespunzătoare, fapt care crește rezistența plantelor.

Insecticidele vor ucide toți acești păduchi prin sufocare. Pulverizează lichidul direct pe afide spre sfârșitul zilei, chiar înainte de apusul soarelui. Efectuează a doua pulverizare în 48 de ore, pentru a elimina definitiv această problemă. O altă modalitate rapidă de a scăpa de afide este să le strivești între degete sau să le speli de pe plantă cu apă, folosind un furtun de înaltă presiune.

Îngrijirea trandafirilor pe timpul verii

Îngrijirea trandafirilor pe timpul verii: Ferește-i de boli

Dacă bolile care pot ataca trandafirii te sperie, selectează-i pe cei rezistenți, mai puțin sensibili. Alege trandafirul Papa Meilland de pe FamousRoses.eu, foarte rezistent la boli și la condițiile climaterice. Înflorește bine atunci când plouă, dar și când este foarte cald sau temperaturile scad prea mult.

Apoi, este necesar să îi plantezi în locul potrivit, să le oferi suficientă apă și hrană corespunzătoare. Dacă în grădina ta există un colț umed și întunecat, în care mișună țânțari și melci, nu planta un trandafir acolo! Alege în schimb un loc însorit, cu o bună circulație a aerului, iar trandafirul tău va rămâne sănătos, chiar și fără pulverizări!

Îngrijirea trandafirilor pe timpul verii: Oferă-le nutrienții necesari

Trandafirii au nevoie de fertilizare pentru o dezvoltare armonioasă și o creștere spectaculoasă. Ai grijă să le oferi îngrășămintele potrivite.

Foto: Famous Roses

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply