Îngrijirea tenului iarna

0

Monica Viericiu
Frigul puternic și vântul aspru solicită pielea, de aceea este nevoie ca iarna să-i acordăm mai multă atenție și îngrijire. Și aerul uscat din camere dăunează. Un prim pas în asigurarea frumuseții și elasticității ei îl reprezintă protecția la factorii externi enumerați prin purtarea de căciuli, șaluri, mănuși care să acopere suprafața pielii. Pentru zonele care inevitabil rămân expuse intemperiilor, se recomandă îngrijirea cu creme grase, protectoare. Menținerea unei umidități atmosferice adecvate contribuie la frumusețea tenului.
Bune pentru ingrijrea tenului sunt și ceaiurile pe bază de gălbenele, cu care se clătesc fața, mâinile și chiar întregul corp după baie. Zilnic să nu lipsească aplicarea cremei de zi și a celei de noapte, care sporește hidratarea. Acordă atenție sporită zonelor cu piele sensibilă, ca în jurul ochilor, în zona gâtului.
Ai grijă și de buze, aplică un strat de strugurel, de balsam, fiindcă pielea aspră și crăpată nu este nici la modă, nici sănătoasă. Pentru hidratare eficientă se recomandă spălarea feței cu apă călduță și doar tamponarea feței cu un prosop.
Alimentația bogată în antioxidanți va asigura o piele strălucitoare. Antioxidanți conțin în cantități mari fructele și legumele, peștele, ceaiul verde, semințele de floarea-soarelui, cătina, afinele, carnea de vită, fructele de mare.
Foto: www.pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply