Îngrijește-ţi grădina primăvara, iar ea te va răsplăti tot anul!

0

Suflecaţi-vă mânecile, puneţi echipamentul de lucru și ieșiți în aer liber: odata cu primele zile calde din an, grădinarii pasionați abia așteaptă sa dea startul unui nou sezon, în spaţiul lor preferat din jurul casei. După o iarnă lungă, umedă și rece, peluzele, gardurile vii, arbuștii și copacii au nevoie de unelte şi utilaje de întreținere potrivite pentru a se dezvolta din nou.

Vă oferim sfaturi pentru curățenia de primăvară în grădină, de la tăierea gardurilor vii și a arbuștilor la îngrijirea straturilor și curățarea aleilor, a teraselor și a mobilierului de grădină. Dacă nu doriți să vă împiedicaţi de cabluri şi prelungitoare enervante, puteți folosi utilaje de grădină cu acumulator.

Una dintre cele mai comune activităţi de curăţenie în grădină, implică toaletarea copacilor, gardurilor vii și arbuștilor.

De îndată ce perioada de îngheț s-a încheiat, arborii, arbuștii și gardurile vii au nevoie de o tăiere proaspătă. Cu ajutorul motoferăstrăului cu acumulator multifunctional STIHL GTA 26, puteţi porni la toaletarea copacilor, tufișurilor şi scurtarea crengilor. Lanțul de ferăstrău 1/4″ PM3 asigură o tăietură netedă şi o performanţă ridicată de tăiere. Este esențial să se facă distincția între copacii care înfloresc devreme și cei care înfloresc vara. Arborii timpurii ar trebui să fi înflorit, înainte de a fi tăiați. În cazul celor cu înflorire pe timp de vară, pe de altă parte, grădinarii au recomandare să taie considerabil la începutul primăverii, chiar cu jumătate până la două treimi din lungimea crengilor.

Pentru scurtarea și întreținerea gardurilor vii mai puţin înalte, precum și a arbuștilor decorativi cu frunze mici, foarfecele cu acumulator STIHL HSA 26 este un ajutor de nădejde, ușor, compact, cu cuțit cu geometrie optimizată, pentru o tăiere eficientă. În dotare există şi un cuțit special pentru iarbă, potrivit și pentru tăierea marginilor de gazon.

Ambele utilaje STIHL sunt disponibile în seturi complete care conţin pe lângă accesoriile specific necesare, un acumulator Litiu-Ion AS 2, un încărcător standard AL 1 şi geantă de transport.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply