Îngrijesc toate plantele cu aceeași dragoste

0

Fănica Doina Țană, Brăila
Stimată redacție,
Revin și în aceast început de toamnă să vă povestesc despre prietenele mele „florile” pe care le iubesc mult și le îngrijesc cu multă blândețe, iar atunci când am câte un necaz vorbesc mult cu ele.
Exact ca în fiecare an, pe lângă florile pe care reușesc să le scot cu brio din iarnă (am trandafir roșu chinezesc vechi de 10 ani, multe violete de Parma, de diferite culori și mulți cactuși) mi-am co-lecționat altele noi, și fiecăreia în parte îi spun „Bine ai venit!” și mă rog la Cel de Sus să se mențină sănătoase. Să vă povestesc cum am reușit să-mi înmulțesc minunatele violete de Parma și cum le îngrijesc acum cu multă dragoste.
Am cerut de la multe cunoștințe frunze, apoi le-am pus într-un ghiveci, înclinate în unghi de 45 de grade și le-am udat normal, cu mare grijă să nu ating frunzele, ci doar să ud pământul ca să nu putrezească frunza. Am folosit pământ de seră amestecat cu pământ de la florărie. Cu timpul, am observat că frunzele cresc și apar cele tinere cu minunatele lor flori colorate.
Sporul casei este o plantă cu creștere rapidă, mereu i-am oferit multă lumină și pe timp de vară, le-am udat din abundență, am una mov și una roz, Impatiens walleriana. Ele produc timp de multe luni o succesiune de flori albe, roz, roșii ori portocalii. Plantele înrudite, tot din genul Impatiens dar petersiana, cu flori roșii și frunze cafenii, pot să le scot vara pe exteriorul balconului.
O mușcată albă „Alpina alb” și una roșie „Focul din Tirol” le-am primit în primăvară de ziua mea, când am împlinit 55 de ani, copiii știind că-mi plac mult florile, mi le-au dăruit cu multă dragoste, iar eu le îngrijesc la fel. Nu pot uita nici Begonia roșie primită de la cea mai bună prietenă a mea. Le ud cu apă stătută sau de ploaie, o dată pe săptămână le administrez îngrășământ floral și le asigur multă lumină pe timp de vară. Îmi doresc mult să mă bucur de ele întreaga vară până toamna târziu, iar la iarnă să pot salva toate florile ce ne luminează viața.
Nepoțica mea, Roberta, mă ajută să le îngrijesc, chiar și ea vorbește cu ele și se bucură mult de flori. Numai bine!
Foto: Fănica Doina Țană

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply