Îngrijesc toate florile cu foarte multă dragoste

0
Anisoara Ursan
Dragă redacție,
Cred că sunt câteva luni de când nu v-am mai scris, dar asta nu înseamnă că v-am uitat.
Anișoara Ursan, Cernavodă, jud. Constanța
Număr de număr îmi completez mica mea colecție de publicații Practic, dar și inima de multă bucurie când răsfoiesc paginile atât de frumos ilustrate și organizate, cu sfaturi și povești de suflet, ale tuturor cititorilor care de mult timp îmi sunt adevărați prieteni.
Vă povestec despre modul cum îmi fac singură mici bucurii, cum îmi place să-mi delectez familia într-o ambianță plăcută și în plus ca toți acei oaspeți care ne trec pragul casei, să plece de la noi cu idei frumoase și relaxați, să își dorească să se reîntoarcă cu drag la o cafea și ceva povești.
Îmi place mult ca în micuța noastră curte să fie multă verdeață și multe flori care sunt îngrijite cu dragoste, de cum se încălzește timpul până când începe să cadă bruma, iar atunci când este frig să aducem primăvara în casa noastră și fiecare zi de iarnă să se transforme într-una de primăvară.
Este foarte simplu, la fereastra bucătăriei și a dormitoarelor am ghivecele mici cu plante, aranjate pe pervazuri făcute de soțul meu din resturi rămase de gresie, zidite pur și simplu pe pervazul care înainte era destul de îngust și nu îl puteam folosi. Acum acest loc este amenajat și lărgit și astfel mă pot bucura necondiționat de violetele de Parma, de sporul casei, de frumoasele orhidee primite cadou de la fetele mele, de micuța crăciuniță de care am mare grijă și acum și multe alte plăntuțe.
Și afară, de primăvara până toamna târziu îmi îngrijesc cu drag florile multicolore așezate pe pervazuri în ghivece sau jardiniere, agățate în bolta viei sau pe gard, plantate în spațiile mici și înguste ale grădinii care este micuță, dar este bogată în diversitatea florilor.
Toate aceste mici și ne­condiționate bucurii ne fac viața mai frumoasă și casa mai primitoare, cu puțin efort și aproape fără să ne coste nimic, decât un pic de timp și multă dragoste, dar suntem răsplătiți cu multă bucurie și relaxare. Încercați acest remediu contra stresului și veți fi pe deplin mulțumiți. Succes!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply