Îngrijesc florile din ghivece cu o dragoste de mamă

0
Foto: Maria-Adela Borlan
Maria-Adela Borlan, loc. Bușteni, jud. Prahova
Dragă redacție,
Vă scriu această scrisoare cu adevărată emoție, după o vreme când v-am citit din umbră, admirându-vă pentru fiecare nouă apariție şi punând în practică multe dintre ideile descoperite în paginile revistei.
Citind nr. 5/2011 mi-am făcut curaj să vă scriu aceste rânduri, în care doresc să vă povestesc despre florile mele dragi, pe care le îngrijesc aşa cum îşi creşte o mamă copilaşii. Vă trimit şi câteva fotografii, prin care sper să vă transmit cele mai curate gânduri în acest început de vară 2011, spor la muncă şi bucurii alături de cei dragi!
În primul rând, vă povestesc despre cum am reuşit să înmulțesc violetele de Parma şi cum le îngrijesc. De la cunoştințele mele, am cerut câte o frunză de violetă, apoi am pus frunzele într-un ghiveci, înclinate în unghi de 45 grade, iar acestea le-am udat normal, având grijă să nu pun apă pe frunză, ci doar să ud pământul. Să ştiți că violetelor nu le place să fie udate pe frunză, căci putrezesc. Am folosit pământ de la florărie special pentru violete de Parma. Cu timpul, dacă le merge bine şi stau într-un loc însorit, veți observa că frunzele cresc şi apar tinere plante care vă vor încânta cu florile lor!
Vă mai prezint și alte flori dragi, şi anume gloxiniile, care au o rădăcină în formă de bulb.
Gloxiniile pe care le-am avut au fost obținute, ca şi violetele, din frunze puse în pământ. Mai precis, se pune în pământ codița frunzei, până la baza ei şi se udă normal, iar pământul pe care l-am folosit era special pentru flori, aşa cum se găseşte în magazine.
După ce se trec florile, gloxiniile pierd multe frunze, dar bulbul poate fi lăsat undeva în loc uscat pe perioada rece, iar primăvara se pune din nou în vegetație.
Vă urez multă sănătate, să aveți spor în toate și cât mai multe flori care să vă încânte privirile.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply