Îngeraș de jucărie

0

Maria Sălăjan, Baia Mare, jud. Maramureș
Dragii mei,
Sunt de meserie confecționer din 1975, așa că din orice fac lucruri unicat! M-am gândit să fac un îngeraș pentru că în luna mai familia mea se mărește. Vine un nou membru, pe care îl așteptăm cu mare drag. Nu știm încă ce va fi, dar i-am pregătit o jucărie. Dar să vă spun cum am făcut îngerașul.

perne fantezie
Foto: Maria Salajan
Capul este din material roz, ca să imite pielea. Am alcătuit fața, aplicând 2 ochi, nasul și gura. L-am umplut cu vată. Pe cap am fixat material din fire de culoare deschisă, încât să pară că este păr blond. Din material moale bleumarin, am făcut un costum întreg, un fel de salopetă, cu mâneci, față-spate și pantaloni. Am aplicat apoi capul deja confecționat la acest costum, l-am cusut bine și în costum am băgat vată să stea frumos îngerașul. Am făcut și 2 aripioare gri, pe care le-am cusut, le-am umplut cu vată, și apoi le-am fixat cu ață în spatele îngerașului. În față am brodat 2 steluțe cu galben. La mâneci am făcut mâinile, iar la gât i-am pus un fular tip ornament, din material galben și roșu și gata îngerașul! Îl voi dărui ca amintire nepotului sau nepoatei care vine în mai.
Cum am avut ceva mai mult timp liber, n-am putut să stau degeaba. Uneori elevii își întrec profesorii și pot să vă demonstrez acest lucru oferindu-vă fotografii ale unor pernițe ornament confecționate de mine. Am primit „rețeta” acestor pernițe spectaculoase de la o fostă muncitoare din confecții. Mi-au plăcut foarte mult, de aceea am făcut rost de niște material colorat, de mătase, de niște pânză pentru interior și niște vată bevatex, deșeuri de la o prietenă care mai confecționează diverse lucruri. Apoi am început să creez niște pernițe frumoase pentru pat.
perne fantezie
Foto; Maria Salajan
Am făcut mereu alte modele de pernițe, însă de data aceasta am decis să confecționez pernițe rotunde. Am făcut fața cu model încrețit pe lateral și l-am adunat în mijloc, l-am încrețit și sus și jos, l-am strâns bine la mijloc, apoi am realizat interiorul tot rotund, în care urma să pun vata. După aceea am introdus în fața perniței materialul interiorului (coșul pernei cum mai spun bătrânii), am pus vata în așa fel încât să formez perna rotundă, apoi am cusut materialul pe interior să nu iasă vata. După aceea, am cusut și partea de față, după care am cusut pe mijloc puțin perna. Pe fața perniței am cusut un nasture mare colorat, care să se asorteze cu perna și să-i dea un aspect elegant. Acestea fiind făcute, perna a ieșit minunat! Ce părere aveți?
Recunosc că este ceva de lucru până obții toate încrețiturile de pe lateral, dar fără acestea perna și-ar pierde mult din farmec. Sper ca modelul meu să fie preluat și de alte gospodine harnice. Este o plăcere să citesc lună de lună revista Practic Idei și îmi face o deosebită plăcere să vă scriu. Sunt fericită că lună de lună colaborez la revistă și uneori sunt premiată. Premiul din luna decembrie a fost foarte binevenit de ziua mea. Pe 23 am împlinit 65 ani. Mii de mulțumiri! Vă doresc să aveți parte de sănătate, spor și multe reviste cu articole intersante! Vă doresc un an bun și cu împliniri practice!
Foto: Maria Sălăjan
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply