Influențe clasice și nuanțe pastelate

0

Estetica îmbietoare, realizată la confluența tonurilor calde de crem și bleu luminos, este suportul ideal pentru expunerea unei amenajări de inspirație clasică. Tapet satinat, motive florale și drapaje bogate – iată elementele-cheie ale unui ansamblu romantic și feminin.

Zugrăvește un peisaj paradiziac, al cărui parfum discret amintește de frumusețea elaborată a decorurilor clasice. Atunci când ai în vedere un astfel de demers, fii atent la detaliile de bază. În acest caz, accesoriile murale (tapet, stucaturi, elemente de boaserie) joacă un rol important, la fel ca și drapajele bogate sau abundența de țesături, expusă de cele mai multe ori prin pernele decorative. În plus, este indicat să alegi motive vegetale, florale (fleur-de-lis, de exemplu) sau impri­meuri de tip toile, pentru o notă autentică. Nu uita că amenajările clasice sunt bogate grafic.

Un efect plăcut și fresh vei obține atunci când păstrezi printul draperiilor și pentru a îmbrăca pereții, însă alegi tonuri diafane, ce potențează subtil efectul vizual. Dacă pereții abundă în detalii grafice, tavanul se axează în general pe textură și relief, așa că poți aduce în scenă un set elegant de stucaturi.

O idee interesantă este să acoperi pardoseala cu o mochetă neutră pe care să amplasezi covoare mici. Abordează tema clasică dintr-un punct de vedere contemporan, minimalist, și obții un melanj interesant de influențe. Astfel, păstrează doar mobilierul de bază și câteva accesorii translucide, precum vasele sau vazele din sticlă sau cristal

Într-o astfel de amenajare, contrastul este de evitat. Păstrează aerul fresh și senin al amenajării prin alegerea unor accesorii în cromatică similară: perne decorative moi ce împrumută din tonurile de fond și o lampă în culori pastelate ce se integrează în context sunt printre cele mai bune alegeri.

Foto: Harlequin
Foto: Harlequin

Compozițiile cu vase din cristal și flori naturale, în special trandafiri, înnobilează un decor clasic.

Foto:Harlequin
Foto:Harlequin

Țesătura cu flori mari din care sunt realizate draperiile aparține brandului Harlequin, se numește Modena Silk și poate fi achiziționată de la magazinul La Maison, cu prețul de 441 lei/ml.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply