Influența culorilor în locuință: galbenul

1

Monica Viericiu
Ce părere ai despre culoarea galbenă? Ți-ai lua mobilă galbenă sau ai zugrăvi camera în această culoare? Ai putea să te gândești la aceste variante pentru că galbenul contribuie aduce căldură, intimitate, înviorează.
Moda în ce privește culoarea zugrăvelii sau a mobilei se schimbă în fiecare an, dar nu poți ține seama permanent de tendințele din domeniu. Însă merită să fii cu băgare de seamă la felul în care te influențează culorile folosite la amenajarea locuinței, pentru că petreci destulă vreme în preajma lor și de alegerea lor corectă  depinde și starea ta de bine.
Și galbenul dă o stare de bine, aduce veselie, calmează nevrozele, dinamizează. Este o culoare foarte potrivită pentru spațiile mari, cum ar fi o cameră de zi,  deoarece dă impresia de apropiere, de intimitate, de căldură, îmbie la comunicare. Și în locurile unde se lucrează poate fi folosit galbenul, deoarece ajută la mobilizare și la concentrara atenției, stimulează starea de vigilență. Acestea ar fi și motivele pentru care începe să fie prezent și în săli de așteptare și alte locuri publice. Este cea mai recomandată culoare pentru încăperile orientate spre nord deoarece compensează lipsa luminii naturale.
La urma urmei galbenul este culoarea soarelui, de care avem mereu nevoie, mai ales acum, iarna, când își face apariția mai rar, așa că nu strică să avem în casele noastre pete de galben, care să ne învioreze. Atenție însă la nuanțe, cele foarte intense, aplicate pe suprafețe întinse, pot fi percepute ca obositoare.
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Amenajarea camerelor mici | Revista Practic idei

Leave A Reply