Infatisare noua pentru un dulap vechi

0

Un dulap sau un raft vechi din lemn nu trebuie sa ajunga la gunoi de indata ce si-a pierdut luciul. O piesa de mobilier demodata poate deveni atractia principala a incaperii cu putin ajutor.

– Intinde pe podea o folie de celofan sau o bucata de panza pentru a evita sa zgarii sau sa patezi parchetul ori gresia, in cazul in care efectuezi operatiunea de renovare in casa. Altfel, este de preferat sa mergi in curte sau in fata blocului pentru a preveni micile accidente.
– Slefuieste cu ajutorul unei bucati de smirghel suprafata exterioara a intregului dulap. Indeparteaza orice urma din vopseaua veche si netezeste imperfectiunile de uzura ale lemnului. Acorda atentie colturilor, dar mai ales usilor care atrag primele privirea. Poti sa avansezi si pe interior cu smirghelul.
– Curata praful lasat de slefuire cu o carpa curata, putin umeda. Ai grija ca umezeala sa nu se infiltreze in lemn.
– Foloseste o pensula pentru a aplica o vopsea noua. Poti alege orice culoare se asorteaza noului aspect al bucatariei, dar ai grija sa optezi pentru o vopsea potrivita pentru lemn. Incearca sa dai cu pensula in sensul fibrelor lemnului.
– Lasa vopseaua sa se usuce. Aplicarea celui de-al doilea strat este necesara doar daca observi zone care nu au fost acoperite de prima data.
– Dupa ce vopseaua este complet uscata, reia slefuirea, dar fara sa insisti in anumite locuri. Asigura-te doar ca mobila arata reimprospatata, cu un efect subtil de uzura.
– Monteaza manere noi pentru usile dulapului pentru ca infatisarea sa fie completa si reintegreaza piesa de mobilier in ansamblul bucatariei.

Sursa: The Nest
Text: Alexandra Badita

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply