Inele și brățări din elastice

1

Andreea Maria Comănescu, loc. Vadu Pașii, jud. Buzău
Dragă redacție,
Am 11 ani și îmi place foarte mult să citesc revistele Practic Idei, din care învăț multe lucruri utile. Am citit cu interes articolele în care doamnele explicau felul în care făceau diferite tipuri de brățări. Mie îmi plac foarte mult brățările și mai ales ador să mi le confecționez eu însămi.
Anul trecut am fost în excursie, împreună cu doamna învățătoare și cu colegii mei, la Sinaia și pe tarabele de acolo am văzut expuse diferite tipuri de brățări. Mi-a atras atenția un anumit tip executat din elastice mici ce păreau împletite. Ajungând acasă, am căutat pe internet informații despre acest tip de brățări și am aflat că se numesc „loom” și că nu sunt chiar atât de greu de realizat, aveam nevoie doar de o punguliță de elastice și puțină îndemânare.
De la magazinul din sat am cumpărat elasticele necesare o punguliță costa 2,5 lei. În pungă am găsit elastice divers colorate, cleme pentru prindere și mini-andrelele necesare pentru execuția lor. Bucuroasă că aveam cele necesare, am început lucrul și după puțin timp, urmând indicațiile, mi-am făcut o brățară deosebită. Folosind degetele cât și mini-andrelele de plastic care arată ca niște croșete mici, se pot realiza brățări, brelocuri, inele, decorațiuni. Cel mai simplu model se numește „os de pește”. Brățara se începe punând un elastic pe degetul mare și cel arătător în forma cifrei opt. Apoi se așează un alt elastic ca un cerc, și se trece elasticul de dedesubt cu ajutorul mini-andrelei peste cel de deasupra. Se continuă, alternând elasticul așezat în cifra opt cu cel normal, trecând mereu elasticul de dedesubt peste cel de deasupra, până obținem lungimea dorită, iar în final fixăm o clemă de prindere și brățara poate fi purtată. Există și modele mai complicate pe care aș vrea să le încerc după ce mai acumulez experiență.
Sper ca și alți copii să reușească să-și facă aceste brățări, care deși par fragile sunt rezistente și nu se rup repede. Am făcut mai multe brățări colorate! Succes!
Foto: Andreea Maria Comănescu

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Margele pentru copii | Revista Practic idei

Leave A Reply