Închiriezi o casă? 10 idei s-o personalizezi!

0
www.pixabay.com
www.pixabay.com
Dragi cititori,
Ştim că nu toată lumea are casa sa pe care o poate decora şi modifica după bunul plac. Mulţi tineri stau în chirie, mai ales dacă pleacă din oraşul natal la facultate sau la muncă. Atunci când închiriezi un spaţiu de la cineva, fie că este vorba de o cameră sau de un apartament, sunt foarte puţine modificări pe care proprietarul este de acord să le facă. În principiu, nu poţi schimba mobilierul, nu poţi schimba corpurile de iluminat, nu poţi bate cuie şi nu poţi vopsi pereţii.
Cu toate acestea, multe dintre aspectele pe care le întâlneşti într-o casă închiriată, pot fi îmbunătăţite în aşa fel încât să respecţi şi restricţiile proprietarilor, dar şi să o poţi transforma într-un cămin plăcut şi locuibil pentru tine. Iată câteva idei ca să realizezi acest lucru cu buget redus.

  1. În loc să vopseşti pereţii, foloseşte pânze de dimensiuni mari pe care le prinzi cu bandă dublu adezivă de perete. Le poţi cumpăra de la magazinele de personalizări, unde îţi printează pe ele imaginile dorite de tine, sau le poţi picta chiar tu cu acrilice. În acest fel, acoperi inesteticul perete, fără să dai găuri sau să vopseşti.
  2. Optează pentru accente de culoare, dacă totul este bej/maro. Cel mai uşor este să cumperi pernuţe decorative, pe care le găseşti la magazinele de profil începând cu 3-5 lei. Dacă şi podeaua arată inacceptabil, investeşte într-un covoraş colorat. Astfel acoperi şi din podea, aduci şi culoare în cameră.
    www.pixabay.com
    www.pixabay.com
  3. Canapeaua are un aspect neplăcut, dar nu poţi convinge proprietarul să o înlocuiască ori să o ia de acolo? O poţi transforma, folosind o cuvertură sau husă specială pentru canapea. Fie o faci la comandă la croitorie, şi astfel alegi tu materialul şi culoarea, fie o cumperi din magazinele de profil.
  4. Când închiriezi, multe apartamente au la ferestre jaluzele orizontale. Sunt practice, dar nu chiar decorative. Dacă trebuie să le laşi acolo, le poţi ascunde sub draperii colorate, din materiale moi. Asigură-te că proprietarul îţi permite să instalezi o galerie acolo.

Continuarea aici.
Text: Cătălina Vieru
Foto: www.pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply