Închiriezi o casă? 10 idei s-o personalizezi!

0

Dragi cititori,
Continuăm seria de idei pentru personalizarea şi transformarea unui apartament pe care îl închiriezi în spaţiu plăcut pentru locuit, fără a aduce modificări majore, cu care proprietarii nu sunt de acord. Prima parte a acestui articol o poţi citi aici.

www.pixabay.com
www.pixabay.com
5. Animale de companie. Da, ştiu ce vei spune, că asta e ceva cu care mulţi proprietari nu sunt de acord. Poate fi adevărat pentru câini sau pisici, dar peşti de acvariu? Nu am auzit de chiriaşi mustraţi pentru aceşti companioni, aşa că îi recomandăm. Sunt uşor de îngrijit şi nu necesită multă atenţie, deci sunt potriviţi şi dacă eşti toată ziua la facultate sau la serviciu.
6. Oglinzi mari. Dacă locuieşti într-o garsonieră sau un apartament micuţ, cum se întâmplă, de obicei când închiriezi, oglinzile măresc vizual spaţiul şi dau senzaţia de cameră aerisită. Dar ce te faci dacă nu ai voie să dai găuri în pereţi pentru a fixa o oglindă? Fie optezi pentru una înrămată sau cu suport pentru fixat pe podea, fie pentru una flexibilă, care se poate lipi pe marginea dulapului.
7. Decoraţiuni. Fie că le creezi singur, fie că le cumperi, acestea reflectă personalitatea şi gusturile tale. Orice schimbare, cât de mică, te va face să simţi că ţi-ai pus amprenta şi că ai transformat locul în spaţiul tău.
www.pixabay.com
www.pixabay.com
8. Flori. Poate că nu este cazul să transformi o garsonieră închiriată într-o veritabilă seră, dar niciun proprietar nu va rezista în faţa câtorva ghivece micuţe, cu flori delicate şi colorate. Alege azaleele, violetele de parma sau muşcatele – se îngrijesc uşor şi nu ocupă mult spaţiu.
9. Iluminat. Dacă becul care atârnă din tavan nu te încântă, iar proprietarul nu vrea să cumpere o plafonieră, poţi să creezi o atmosferă de basm în camera ta cu veioze, instalaţii cu led-uri şi lumânări personalizate.
10. În final, dacă nici canapeaua nu arată primitoare, nici fotoliile nu te atrag, poţi să îţi faci un colţ de relaxare pe jos. Investeşte într-un puf (bean bag) sau o saltea, adaugă 2-3 perne colorate şi confortabile, o pătură pentru serile reci şi gata, ai un loc de savurat ceai, citit sau vizionat filme.
Text: Cătălina Vieru
Foto: www.pixabay.com
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply