Incepe al 11-lea Colocviu International Bauhaus

0

In perioada 2-5 aprilie crema teoreticienilor din domeniul arhitecturii se intalneste la Weimar in cadrul celui de-al 11-lea Colocviu International Bauhaus.

In cadrul colocviului vor fi dezbatute probleme precum politica actuala, provocarile etice ale globalizarii si reactia arhitecturii la acestea. Isi vor prezenta punctele de vedere oameni de stiinta internationali: Philip Ursprung (Universitat Zurich), M. Christine Boyer (Princeton University), Wolfgang Pehnt (Universitat Bochum), Stanford Anderson (MIT), Philipp Oswalt (Stiftung Bauhaus Dessau) and Bill Hillier (University College London).

Diminetile vor fi rezervate atelierelor si prezentarilor. Organizatorii doresc sa promoveze si sa incurajeze dialogul intre oamenii de stiinta si participantii mai tineri, si ei viitori oameni de stiinta.

Colocviul Bauhaus se tine la intervale regulate inca din 1976, fiind cel mai vechi si apreciat colocviu dedicat teoriei arhitecturii din toate spatiile vorbitoare de limba germana. Evenimentul este condus de Prof. Dr. Kari Jormakka and Prof. Dr. Gerd Zimmermann.

Despre ce inseamna Bauhaus

Bauhaus este un termen folosit pentru a desemna o scoala de arta, design si arhitectura originara din Germania, dar si un curent artistic al secolului 20. Scoala de arta Bauhaus a existat in trei orase diferite ale Germaniei.

Pentru mai multe informatii, programul complet si alte detalii intrati aici.


Articol EXCLUSIV online
Text: Elena Draghici
Sursa: Bauhaus
Foto: stockxpert

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply