Încălzesc 3 camere cu un singur foc!

0
soba teracota
Foto: Viorel Onica
Viorel Onica, loc. Peceiu, jud. Sălaj
Dragă redacție,
Articolul soției mele publicat în nr. 4/2006, pag. 18, despre soba noastră care încălzește 3 camere și un hol a stârnit curiozitatea cititorilor, pentru că am primit multe telefoane din țară care solicitau detalii. De atunci a trecut ceva vreme și am fost nevoiți să îmbunătățim confortul locuinței noastre și să extindem spațiul de locuit. Pentru fosta bucătărie devenită o cameră mică, un hol și bucătăria cea nouă a trebuit să găsim o altă sursă de căldură.
Am confecționat un “bazin” pentru apă din țeavă (fără tablă), după schema alăturată. Apoi, după mărimea acestui bazin am construit soba de teracotă. Sistemul alimentează simultan 3 calorifere în 3 spații.
Obligatoriu la această instalație se montează pompă de recirculare a apei, iar în pod este nevoie de un vas de expansiune. Pentru instalație am folosit țeavă de cupru de 15 mm diametru, iar la ieșirea și intrarea în focar la bazin am folosit țeavă zincată de 3/4 țoli.
Investiția pentru această sursă de încălzire m-a costat aproximativ 3.500 lei, dar avem avantajul că încălzim 3 încăperi cu un foc.
Pentru cei interesați de amănunte las un număr de telefon: 0749.090.838. Numai bine!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply