Încă din luna noiembrie încep pregătirile pentru Crăciun

0
Mariana Onica
Mariana Onica, loc. Peceiu, jud. Sălaj
Dragă redacție,
După o toamnă frumoasă şi bogată în care am avut mult de lucru, până le-am adunat pe toate, apoi am conservat şi depozitat în cămară totul, am curățat grădinile şi curțile de resturi şi de frunze, a venit şi rândul pregătirilor pentru cea mai frumoasă sărbătoare a anului, Crăciunul.
Ca să mă pot bucura pe deplin de această sărbătoare, mă străduiesc ca în acest sfârşit de an să fiu mai bună, mai îngăduitoare, să am un suflet curat şi să fiu mai harnică decât oricând.
La sfârşitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie încep să pregătesc materiale pentru sărbători pentru a economisi timp şi bani. Prima pregătire este curățenia generală a locuinței, aerisirea dulapurilor, sortarea hainelor şi înlocuirea celor de toamnă cu cele de iarnă, ordonarea tuturor lucrurilor din casă, iar la final decorarea casei pentru sărbători. Aceasta cere multă migală, deoarece nu se rezumă doar la pomul de Crăciun.
Locuința mea este destul de mare, am 4 camere, bucătărie şi hol, aşa că trebuie să mă ocup de fiecare încăpere în parte. În holul mare aşezăm bradul, aici temperatura este mai joasă cu vreo 3 grade Celsius decât în camere. În camerele copiilor împodobesc toate florile de ghiveci cu beteală şi fundițe, agăț pe perdele crenguțe de brad, în bucătărie, pe lângă florile împodobite, folosesc şi multe ornamente de Crăciun. Acestea le păstrez în cutii de carton de pe un an pe altul pentru a nu cheltui în fiecare an sume mari pe alte ornamente noi.
Tot pentru bucătărie mi-am achiziționat fețe de masă şi şervețele imprimate cu crenguțe de brad şi lumânări şi pe acestea le păstrez în dulapuri şi le folosesc doar de la jumătatea lunii decembrie şi până la sfârşitul sărbătorilor de iarnă. Astfel facem economie.
În holul mare, pe lângă pomul de Crăciun, agăț cu grijă la fiecare uşă beteală de culoare roşie, pe care o prind cu grijă cu scoci. Afară pe terasă este datoria soțului: aici instalează în fiecare an instalația electrică, de jur împrejurul uşii de la intrare şi în partea de sus a terasei.
După ce acestea toate sunt finalizate, mă ocup de aprovizionarea cu alimente, iar pe ultima sută de metri mă dedic preparării mâncărurilor.
Aşa îmi pregătesc eu casa. Pentru reuşita sărbătorilor, să vă ocupați în primul rând de cele spirituale, iar pentru cele materiale străduiți-vă să aveți o bună organizare a timpului, a priorităților şi a banilor. Sărbători fericite!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply