În Veneția uiți de toate

0
Foto: Nicoleta Cozmuta
Nicoleta Cozmuța, Baia Mare, jud. Maramureș
Dragă revistă Practic-Idei,
Sunt o fană a revistelor practice, pe care atunci când nu sunt în România, mi le cumpără vecina mea. Vă povestesc pe scurt despre frumusețile unui oraș neasemuit de interesant, Veneția.
Mă aflu în Italia, acolo unde lucrează soțul meu, Nicu. Locuim în Dollo, la câțiva km de Veneția, acel minunat orășel așezat pe ape. N-aș fi putut eu să stau atât de aproape de Veneția și să nu  o vizitez, să nu admir frumusețile ei fără de seamăn. Așa că am vizitat Piața San Marco. Aceasta are o priveliște de vis! Este vizitată de mulți turiști străini și mereu este plină. Am cumpărat niște semințe pentru că aici sunt mulți porumbei foarte prietenoși. Le-am dat semințele și unul drept recompensă mi s-a așezat pe mâna stângă și așa am umblat cu el prin toată piața și nu voia să se despartă deloc de mine.
Tot în Veneția am vizitat Palazzo Ducale și Basilica San Marco (Piazza San Marco). Din Piața San Marco, pornesc multe străduțe, ca un labirint în care te pierzi, iar dacă mergi zile întregi nu ajungi niciodată în același loc de unde ai pornit. În Piața San Marco se aude mereu o muzică frumoasă care te îmbie la dans. Aici cântă Orchestra lui Florin, un român care prin cântecele lui duioase îți mai alungă dorul după cei dragi de acasă.
Din San Marco putem să vizităm Basilica San Giovani, unde se pot admira picturi și sculpturi nemaipomenite. Puntea Suspinelor era pe vremuri locul unde veneau deținuții condamnați la moarte și vedeau pentru ultima oară lumina soarelui. Când erau aduși aici, ei știau că nu mai au nici o scăpare. Rialto este cel mai înalt pod venețian, de unde poți să vezi niște minunății de nedescris în cuvinte. Veneția este orașul iubirii, aici se cântă zi și noapte iubirea pe gondole și vaporetto.
Din Piața San Marco am luat vaporetto și am mers până la insula Murano, acolo unde se obține celebra sticlă de Murano. M-am  plimbat cu gondola, care este specifică Veneției, un oraș vechi de peste 10 secole. Gondola are o formă specifică, asimetrică, iar cântecul gondolierilor murmurat pe ape te duce cu gândul în paradis. Atunci uiți de toate, de criză, de dorul după cei rămași acasă, uiți de tot.
Veneția este un oraș frumos, curat, civilizat, minunat. Vizitați-l, dacă puteți!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply