În Suedia am fost impresionați și de centrul Universeum

0
Foto: Iedida-Codruța Stoica
Iedida-Codruța Stoica, Petroșani, jud. Hunedoara
Stimată redacție,
Mă bucur foarte mult că pot să vă scriu din nou, participând la concursul acesta, cu povestea vacanței de vară pe care am petrecut-o dincolo de granițele țării, pe meleagurile îndepărtate ale Suediei, o țară în care merită să-ți petreci concedii, vacanțe și să-ți cheltui banii. Pentru mine a fost o oază de liniște, prilej de redobândire a forțelor pentru noul an școlar, departe de agitația și forfota rurală.
Această excursie a început în 27 august 2010, chiar cu o zi înainte de cea de-a 17-a aniversare a mea, și s-a încheiat în 7 septembrie.
Deoarece sora mea mai mare este profesor de muzică la școala de muzică din orașul nostru, conduce un cor de adolescenți cu care am concertat în Suedia în mai multe localități, cum sunt: Göteborg și insulele din împrejurimile lui: Öckerö, Rörö și Hyppeln, legătura între acestea era posibilă doar călătorind cu feribotul.
Am fost impresionați de sălile de teatru, bisericile și restaurantele unde am fost invitați să cântăm. Am fost cazați la diferite pensiuni și hoteluri și în timpul liber am vizitat frumusețile acelor locuri. Unul dintre obiectivele turistice a fost Universeum – cel mai mare centru de știință din Göteborg, în care am vizitat diferite locuri cu faună și floră specifice fiecărui tip de climă a zonelor globului pământesc. Aici am întâlnit zona rece, polară cu igluuri, statui ce reprezentau eschimoși, animale din acea zonă; în altă parte, climă caldă în care până și aerul era umed, foarte cald, ce îți dădea senzația că ești chiar în țările asiatice. În cadrul acestui mare centru existau mai multe acvarii de proporții mai mari sau mai mici în care se puteau observa cu ușurință numeroase vietăți, plante subacvatice, care mai de care mai frumos colorate.
Într-o altă zi am vizitat un parc în a cărui arie se afla și un loc întins, special amenajat pentru ca vizitatorii să observe animale, păsări din diferite specii. Acolo am avut ocazia să văd pinguini, foci, ponei etc.
Nu am ezitat să facem cumpărături din mall-urile din Göteborg, pentru că suvenirurile sunt un prilej de a ne aduce cu drag aminte de zilele petrecute în Suedia.
Îi urez revistei multe apariții în continuare și mult succes!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply