În mai, cresc frecvența udărilor la florile de pe balcon

2
flori
Foto: Daniela Pradais
Daniela Pradais, Bacău
Dragă redacție și dragi colaboratori ai revistei Practic-Idei,
Deoarece primăvara aceasta a fost cam capricioasă și vremea a fost destul de rece, m-am apucat de lucrările de plantare și însămânțare de-abia după data de 15 aprilie, până atunci pregătind uneltele, bulbii și pământul.
În general, îmi place să-mi fac singură răsadurile, ador să văd cum din semințe care abia se observă cresc și se dezvoltă plante care în final ajung să bucure ochii cu florile lor minunate. De obicei nu lipsesc din grădina mea daliile și mușcatele drepte, zorelele, crăițele, thunbergia, mirabilis, portulaca, pufuleții albaștri, dar au locul lor și altele ca fasolea cu flori roșii, roșii pitice de diferite forme și culori, ardeii grași și gogoșarii pitici, ardeiul iute de diferite forme și culori precum și pătrunjel, busuioc, lavandă, leuștean. Am afânat pământul din ghivecele mari cu crini, lalele, iriși pitici, iar la cele la care a fost necesar am schimbat și ghivecele cu unele noi sau mai mari, după cerințe. În fiecare an aștept cu nerăbdare sosirea anotimpului cald, pentru a putea să-mi scot plantele pe balcon și a mă bucura de ele când înfloresc.
În decursul anilor am observat că cel mai bine este să dezgolesc plantele care au iernat afară, pe balcon, abia după data de 20 martie, când nu mai este pericol de îngheț. Chiar dacă afară vremea se mai răcește, totuși semnele primăverii apar pe balconul meu de la începutul lunii aprilie.
Deja în luna mai, întregul balcon este în floare, clematita a crescut, trandafirul are frunzulițe noi, la fel și menta, lavanda și crinii de grădină. Tot din această lună încep să pun îngrășământ pentru plante cu flori celor ce încep să înflorească. Urmez indicațiile pentru fiecare plantă în parte, ca să mă asigur că nu folosesc prea mult ori prea puțin.
Cum în balcon este destul de cald, cresc frecvența udărilor, la fel, ținând cont de fiecare specie, dacă e sau nu amatoare de apă. Oricum ar fi, nu las apa să băltească în ghiveci, căci putrezesc rădăcinile.
Vă doresc tuturor un final de primăvară frumos, plante sănătoase, iar revistei cât mai multe ediții și colaboratori pricepuți!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

  1. Pingback: Thunbergia Susana cu ochi negri | Revista Practic idei

Leave A Reply