În Ecuador localnicii au fost foarte primitori

0
foto Ovidiu Sălăjan
foto Ovidiu Sălăjan
Dragi cititori,
Locuiesc în Spania de peste 13 ani. Îmi place enorm să călătoresc, probabil o moștenesc pe mama, care a fost ghid la OJT Maramureș în timpul concediilor de la fabrica unde muncea.
Ovidiu Sălăjan, Baia Mare, jud. Maramureș
Și precum mama, mereu visam să zbor în locuri necunoscute. Am avut ocazia să merg în Ecuador.
Niciodată n-am visat că voi ajunge așa departe. Muncesc la o firmă mare, care are contracte în toată lumea, așa că am zburat cu avionul 12 ore din Spania până în Ecuador, în Quito, care-i capitala acestei țări. Am montat o mașină mare la o înălțime de peste 3.200 m, în vârful unui munte.
Ecuadorul este unul dintre cele mai mici state din munții Anzi, este străbătut de Ecuator, de aceea are numele de Ecuador. Capitala Quito, pe vremuri a fost un oraș incaș, apoi a fost cotropit de spanioli. Astfel se vorbește limba spaniolă și mi-a prins bine. Locuitorii se ocupă mai mult cu cultura de banane, pe care le exportă în lume. Este foarte frumos în Ecuador, iar acolo sus, în munți, a fost o liniște nemaipomenită, am putut să muncesc în tihnă. Am terminat repede montarea mașinii, apoi am avut timp să mă plimb prin Quito, să mănânc banane câte am dorit, iar localnicii au fost foarte primitori cu noi.
Am muncit, dar m-am și plimbat. A fost o experiență unică în viața mea.
Ecuadorul este foarte frumos, merită să-l vizitați. Vă trimit câteva poze din Quito și din împrejurimile sale.
Vă mulțumesc pentru articolele apărute; Practic Idei este o publicație serioasă, care ajunge și la noi în Spania, cu ajutorul mamei care este o cititoare fidelă a revistei.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply