În Bucovina

2

Octavia Mărculescu, loc. Șag, jud. Timiș
Dragii mei,
Vă scriu despre o minunată vacanță în țară, chiar dacă acum sunt la modă destinațiile din afara granițelor.
Cu 9 ani în urmă am pornit în vacanță cu mult entuziasm spre Bucovina, dar a trebuit să ne întoarcem după 3 zile. De aceea, în această vară am pornit din nou spre acele locuri, ca să continuăm excursia. Pentru că am plecat la drum din Turnu Severin, am încheiat prima zi la Sighișoara, după ce am traversat Transilvania, ca să fim cât mai aproape de zona vizată.
Apoi, următorul popas l-am făcut la Lacul Roșu, alt loc minunat, am continuat să trecem munții spre Moldova prin Cheile Bicazului. Și abia apoi a început adevărata excursie. Am intrat să vizităm Mănăstirea Bistrița, am trecut apoi prin Piatra Neamț și Târgu Neamț, ne-am îndreptat spre următoarele trei mănăstiri: Agapia, Neamț și Văratec. Mănăstirea Varatec este cea mai mare mănăstire de maici din România (cu 400 de măicuțe), este un colț de rai, un loc deosebit în care nu știi unde să privești mai întâi, spre clădirea impunătoare a bisericii sau spre minunatele flori aflate peste tot. Agapia, asemănătoare Mănăstirii Văratec, te întâmpină cu aceleași ziduri impunătoare și flori extraordinare.
Zidurile Cetății de scaun a Sucevei au fost un alt punct de atracție în drumul nostru și, pe lângă lecția de istorie primită, am admirat și orașul de la înălțime. Am continuat drumul spre Mănăstirea Putna și pe traseu am admirat în mod deosebit localitățile Vicovul de Sus și de Jos și Putna, unde mâinile oamenilor gospodari au transformat fiecare curte în raiul florilor.
Dar, odată ajunși la Mănăstirea Putna, ne-am convins de ce merită să fie locul supranumit „Ierusalimul Neamului Românesc”, este un loc cu adevărat impresionant, unde se află și mormântul ctitorului Ștefan cel Mare. Muzeul mănăstiresc completează acest așezământ monahal deosebit. În drumul spre Câmpulung Moldovenesc am poposit la Mănăstirea Sucevița, apoi la Mănăstirea Moldovița, alte două locuri încărcate de istorie și religie.
Pe drum am oprit într-un loc deosebit, Popasul turistic Bucovina, un loc superb, plin de flori. Apoi am poposit la Mănăstirea  Voroneț și Humorului și am încheiat turul cu o zi petrecută la Vatra Dornei, vestita stațiune. Drumul nostru a continuat spre Maramureșul istoric, dar despre asta vă voi povesti data viitoare. Am avut o excursie plăcută, am văzut locuri frumoase și oameni de-osebiți, care m-au bucurat.
Foto: Octavia Mărculescu

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

  1. Pingback: Vatra Dornei orasul | Revista Practic idei

  2. Pingback: Muzeu Vatra Dornei | Revista Practic idei

Leave A Reply