În 4 zile, o cameră urâtă a devenit o baie modernă

1

Lucia Taină, loc. Măgurele, jud. Ilfov
Dragă revistă,
Îmi pare rău că nu am mai reușit să îți povestesc “aventurile” familiei mele în amenajarea locuinței. Câteva probleme de sănătate și activitățile zilnice nu mi-au lăsat timp liber. Deși nu am mai scris, am citit fiecare număr apărut.
Din luna octombrie 2006, atunci când echipa Practic ne-a vizitat și a scris articolul legat de amenajarea camerei nepoților mei (nr. 11/2006), familia mea s-a ocupat intens în continuare, de amenajarea locuinței.
De data aceasta vă povestesc despre amenajarea camerei de baie, de care suntem foarte mândri cu toții.
La cumpărarea locuinței (în anul 2002) această cameră exista, însă nu era dotată cu nimic pentru a funcționa drept baie. În primăvara anului 2007, am început să căutăm și să achiziționăm cele necesare. Fiica mea și ginerele au umblat prin multe magazine. După multe căutări, s-au decis să achiziționeze gresia și faianța de la unul dintre magazinele situate în zona Valea Cascadelor din București. Acestea au costat aproximativ 2000 lei. Adepți ai stilului clasic și ai culorilor lemnului am dorit ca și dulapul de baie să fie în ton cu gresia și faianța: maro – faianța de la bază dă impresia că pe perete se află lambriuri. Astfel, tot din zona Valea Cascadelor am cumpărat un dulap de baie, cu chiuvetă, oglindă și câteva spații de depozitare la prețul de 1900 lei. Am găsit din același material ca al dulapului și suport pentru prosoape (60 de lei) și capac pentru vasul de toaletă (120 lei). În ce privește cada, am optat pentru una de colț, cu duze de hidromasaj. Pe aceasta am cumpărat-o de la firma unei cunoștințe, la prețul de 2000 lei și este bucuria nepoților mei care acum fac baie cu “bolboroci”.
Deoarece camera este situată spre nord și este mai puțin luminoasă, pe lângă fereastra existentă am construit o alta din cărămizi de sticlă (Nevada). Am folosit 7 cărămizi cumpărate la prețul de 20 lei/bucata și un sac de 3 kg de adeziv special pentru acest tip de caramidă. La toate acestea s-au adăugat costurile bateriilor pentru chiuvetă și cadă, un ventilator montat între cărămizile de sticlă, țeavă de pexal necesară racordării chiuvetei, căzii, vasului de apă de la wc și a mașinii de spălat (în total aproximativ 600 lei), precum și prețul aplicei pentru iluminat (150 lei). Trebuie să specific faptul că mâna de lucru nu ne-a costat, ea fiind asigurată de către ginerele meu, Costi și frații săi, Vali și Narcis. Aceștia, în aproximativ 4 zile, au reușit să transforme o încăpere întunecată și neprimitoare într-o cameră de baie luminoasă, curată și utilă după cum se poate observa în fotografiile atașate.
Tot cu ajutorul lor am montat și o ușă nouă (300 lei) cumpărată tot din Valea Cascadelor.
Oricine dorește să locuiască într-o casă curată și primitoare o poate face. Nu este necesar să ai mulți bani ca să îți amenajezi o locuință frumoasă și curată prin angajarea unor “meseriași” pretențioși. Orice om care dorește într-adevăr să se simtă în casa lui “acasă” poate face acest lucru. Important este să îți dorești acest lucru, să vrei să înveți și să vrei să te implici.
Recomand tuturor folosirea cărămizilor de sticlă. Acestea asigură mai multă lumină încăperii și, în plus, asigură și intimitate. Vă doresc spor la muncă!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Cum montezi bateria de chiuveta | Revista Practic idei

Leave A Reply