Împreună cu nepoțica mea am făcut personaje din legume

0
Foto: Maria Sprinjean
Maria Sprinjean, com. Vântu de Jos, jud. Alba
Dragă redacție,
Este minunat să împărtăşeşti şi altora din experiența şi trăirile tale şi voi îmi dați această ocazie. Vă mulțumesc că existați şi că ați devenit o punte de legătură cu miile de cititori care se bucură de apariția fiecărui număr.
Imaginația copiilor este de nestăvilit atunci când sunt puşi să trăiască alături de personajele preferate din poveşti şi să le aducă aproape de ei. Le vine în ajutor toamna cu alai de frunze şi fructe în culori şi forme greu de redat pe hârtie dar, folosite aşa cum le-a lăsat mama natură, toate prind viață. Dacă îi ajuți puțin rezultatul este spectaculos, eu m-am convins.
Împreună cu nepoțica mea de zece ani am realizat personajele alese de ea folosind vinete, ardei, dovlecei, ştiuleți de porumb şi rezultatul a fost spectaculos.
Pinocchio a prins viață folosind dovlecei, bostan decorativ, ardei iute şi “păr” de porumb. Vânăta a devenit o negresă cu păr din câlți şi flori la pălărie din ardei iuți, indianul dintr-o gulie, iar indianca din ştiulete de porumb. Pisica, un dovlecel încolăcit, iar coada o floare de moțul curcanului. Din alai nu putea lipsi un clovn din bostănei decorativi. De fețe s-a ocupat singură nepoata pictându-le cu ajutorul culorilor acrilice.
Munca i-a fost răsplătită printr-un premiu primit la un concurs județean în cadrul târgului Agraria Alba-Iulia. A fost mândră de realizările ei, mai ales că au fost peste o sută de “legume hazlii“ aşa cum le-au numit organizatorii. Am văzut nave spațiale din bostani, marțieni din cartofi, asistente medicale înarmate cu seringi şi multe altele.
Exemplul lor poate fi urmat şi în cadrul şcolilor, organizând concursuri între clase. Le dezvoltăm astfel imaginația şi îndemânarea, iar lecțiile integrate şi interdisciplinare vor fi mai atractive. Lăsați aşadar copiii să viseze şi să creeze şi veți fi uimiți câte resurse ascund în ei.
Mult succes!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply