Îmi petrec timpul liber îngrijind plantele din balcon

0

Rodica Rusu, Arad

Rodica Rusu
Dragi prieteni,
Îmi fac curaj să vă scriu şi eu despre flori.
De o perioadă de timp citesc şi eu revista şi mi-a plăcut comunicarea prietenoasă şi sinceră dintre corespondenți. Fiecare îți dă un sfat, îți explică ceva practic, îşi deschide sufletul, povestind un moment din viața lui, o bucurie, o pasiune, totul cu sinceritate şi căldură, încât citind simți că eşti prieten cu toți.
Astfel, am hotărât să vă povestesc şi eu câte ceva despre pasiunea mea pentru flori. Acum, că primăvara este în toi, este sezonul cel mai potrivit pentru flori de tot felul.
Locuiesc la bloc şi am un balcon plin cu flori, pe care le îngrijesc cu toată dragostea şi cu ajutorul sfaturilor prietenilor revistei, din primăvară până toamna.
Vă prezint și florile prietenei mele care locuieşte în Verona, Italia. Ea are o terasă foarte mare plină cu tot felul de flori. Multe dintre ele le duce din România, când vine în va-canțe. Le îngrijeşte cu mult drag şi pricepere.
În vacanțele când sunt eu la Verona, o ajut. Le stropim, le tundem, le vorbim. Când stăm pe terasă la o cafea, nu ne mai săturăm privindu-le, admirându-le şi făcând tot felul de aranjamente. Adunăm semințe din care pun şi eu în balconul meu. De multe ori facem poze în care surprindem multitudinea de culori şi forme, să le avem ca amintire.
Deoarece ea a renunțat la muşcate, deşi îi plac foarte mult, vă cer un sfat. Muşcatele ei cresc frumos, fac boboci, dar care nu se mai deschid, deoarece în boboci se află nişte viermişori. Poate ştie cineva cauza şi remediul. Mulțumesc anticipat.
Vă doresc multe plante de care să vă bucurați!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply