Îmi fac singură scheme de goblen

0

Nicoletta Huștiuc, loc. Cugir, jud. Alba
Stimată redacţie, dragi prieteni  practici,
Vă mulţumesc pentru publicarea articolelor şi pentru premiul primit, inclusiv pentru cel de la concursul Penny, dovadă că vă urmăresc lună de lună şi vă citesc cu nesaţ. Revin cu o nouă scrisoare, de data aceasta legată de o altă preferinţă a mea, cusutul.
 
Vă arăt și vouă ce tablouașe realizez, din material pe care se poate coase în cruciulite sau tip goblen, pe care am făcut în luna martie și mărtișoare personalizate, cu monograme, copilași, potcoave sau flori, după preferinte. De obicei  am  „tiparul”,  după  care îmi aleg culorile potrivite. Sunt cazuri în care tablourile nu sunt foarte mari, și de aceea îmi oferă posibilitatea să cos direct după o schemă făcută de mine. Schema se poate realiza atât manual, dar există și la calculator un program cu ajutorul căruia orice imagine, orice fotografie chiar, poate fi transformată în goblen. Programul se numește Pic2Pat și este gratuit. Vă recomand să începeti cu imagini simple, deoarece programul generează atât goblenul, cât și culorile și va fi dificil să alegeti din multitudinea de nuante pe cele potrivite, să le găsiti pentru a realiza goblenul preferat.
Am ales pentru început imagini cu obiecte, flori, păsări. Dintre cele realizate de mine vă arăt un tablouaș deja terminat. Rama este cumpărată de la un magazin second hand, dar puteti să găsiti și în hipermarket sau să refolosiţi rame, pe care le puteti redecora după preferintă sau chiar puteti comanda rama în functie de culoarea tabloului, fondul de interior, astfel încât culorile să se asorteze, să se potrivească.
Goblenul este o muncă migăloasă, trebuie ochi buni, dar se pot face lucruri minunate  chiar  cu  investitii minime. După cum știm cu totii, românul este foarte inventiv, știe să recicleze și să aducă un plus de frumusete oriunde merge, să i se cunoască mâna și, de ce nu, urma. Goblenul oferă multe satisfactii, chiar dacă nu imediate, dar lucrul de mână a fost și va fi mereu apreciat atât în tară cât și peste hotare. Cine ar fi crezut acum vreo 20 de ani că se va reveni la croșetat, așa cum făceau bătrânii. Nu degeaba este o vorbă în popor: „Ce-a fost va mai fi!”. Recomand cu căldură tuturor celor care doresc relaxare, să încerce cusăturile în cruciulite și cusăturile tip goblen, să se înarmeze cu ace, ată și multă răbdare. Spătarul relaxant al unui șezlong sau al unui fotoliu va fi aliat de nădejde în această muncă și fiti siguri că rezultatele nu vor întârzia să apară. Să aveti o primăvară înmiresmată!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply