Îmi fac singură accesorii vestimentare

3

Lidia Pascaru, Piatra Neamț, jud. Neamț
Dragă redacție,
În urmă cu câțiva ani, îmi plăcea mereu să admir vitrinele magazinelor cu accesorii pentru vestimentația femeilor. Mă uitam cu atenție la coronițe, broșe, cleme, bentițe, eșarfe, ace, accesorii de păr decorate manual etc., lucruri ce aduc un plus de feminitate, care „desăvârșesc” o ținută.
Pe unele le achiziționam fără să stau pe gânduri, altele din cauza costului prea mare suportau amânare, iar altele nu-mi îndeplineau în totul gusturile. Având o mătușă care lucrează în croitorie, îi rămâneau mereu resturi de materiale din care nu ar mai fi putut croi ceva, dar care la lucruri mărunte sunt ideale. Le-am luat eu, fiindcă nu mă înduram să le arunc. Așa că m-am văzut pusă în fața faptului împlinit.
La început mai stângace, am început să fac niște petale de flori pe care le-am asamblat și în final a rezultat o floare din material textil. Și tot așa exersând, această activitate a ajuns să fie o plăcere pentru mine, un timp de relaxare când mă desprind de stresul acumulat peste zi, când pot să pun în valoare toate ideile și creativitatea. Îmi place că nu ești condiționat de nimic și îți poți pune amprenta în totalitate pe ceea
ce-ți iese din mâini, poți să-ți creezi bentițe, broșe, coronițe, brâuri etc. adaptate fiecărei ocazii și ținute, fără a fi nevoită să te mai gândești la costuri. Mai ales de când o avem pe micuța noastră Agnes-Sarah, cam toată atenția s-a canalizat asupra ei și creațiile sunt mult mai diversificate: mult mai colorate, vesele, diferite, potrivite pentru fetițe de vârsta ei (2 ani).
De-a lungul anilor am fost solicitată și în cercul nostru de prieteni să creez anumite accesorii pentru diferite evenimente și nu este mai mare bucurie decât când vezi la un eveniment doamne, domni care poartă bucuroși creațiile tale.
Sper ca această pasiune cât de curând să se transforme într-o afacere profitabilă și cu siguranță vă voi aduce noi vești cu privire la aceasta!
Foto: Ligia Pascaru
 

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion3 Comments

  1. Pingback: Ținută specială cu două accesorii | Revista Practic idei

  2. Pingback: Vand martisoare facute de mine | Revista Practic idei

  3. Pingback: reciclare textile | Revista Practic idei

Leave A Reply