Iluminatul in baie: cinci sfaturi

0

Sursa de lumina din baie nu trebuie sa fie de neglijat. Daca aveti posibilitatea ar fi ideal sa alternati sursa de lumina naturala cu cea artificiala. De asemenea un iluminat bun inseamna ca acesta sa fie: general, local, indirect.

1. Corpurile de iluminat pentru baie vin in doua variante: fie cele care sunt deja incorporate in mobilierul din baie, fie cele pe care le cumparati separat. Alegeti becul cu filament pentru un cost mic, culoare calda, asemanatoare luminii naturale. Alegeti spotul daca vreti ceva care sa consume mai putina energie, dar este si mai scump. Iar daca optati pentru neon luati in considerare lumina rece si pretul mai mare.
 

2. Oglinda din baie ar trebui sa reflecte pe cat posibil lumina naturala, dar si pe cea artificiala. Daca le plasati in fata unei ferestre, acestea vor reflecta lumina dand impresia de spatiu mai larg.
 

3. Lumina din baie trebuie sa fie clara, cu intensitate controlata si nu stralucitoare. Nu in ultimul rand trebuie sa fie in concordanta cu mobilierul, oglinda, lavoarul.
 

4. Daca nu ai geam la baie pune cateva spoturi in jurul oglinzii pentru a te asigura ca aceasta este perfect iluminata. Astfel incat barbieritul, machiatul si alte activitati asemanatoare sa fie realizate in conditii optime.
 

5. O baie in stil clasic presupune oglinzi cu rame si corpuri de iluminat cu abajur. Pentru o amenajare moderna alegeti oglinzi fara rame, spoturi plasate strategic astfel incat lumina sa nu fie stralucitoare.

Link-uri utile: www.atas.ro, www.romstal.ro, www.ssabimpex.ro, www.bricostore.ro.


Foto: Stock.xpert

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply