Iepuroaica Bella și cei 8 puișori pufoși

0

Florentina Ștefanov, Constanța
Dragă redacție, dragi prieteni,
Mulțumesc foarte mult pentru premiul acordat și pentru că tot v-am prezentat-o pe Bella, iepuroaica noastră dragă, ca fiind o companioană plăcută, dar și o mamă devotată și foarte grijulie cu puiuții ei, aș dori să vă mai scriu câte ceva despre ea.
Nici la prima generație de iepurași (cea de anul trecut), dar nici la cea de-a doua (cea de acum) noi nu am trecut-o nici pe mamă, nici pe pui, prin stresul înțărcării, am lăsat totul la latitudinea lor, mamă-pui. Au deja două luni și 5 zile, sunt tot împreună, mama și cei 8 pui, albi și pufoși și atât de drăgălași. În gazonul din mica noastră livadă își petrec toată ziua, iar seara îi închidem din simplul motiv că ne este teamă să nu se strice vremea și să răcească, să-i îmbolnăvim.
În rest, nu avem treabă. Liza, cățelușa, se joacă cu ei, porumbeii coboară și ei pe gazon, ori pentru a-i ciuguli, ori pentru a se odihni, ți-e mai mare dragul când prin iarbă vezi numai ghemotoace albe: iepuri, porumbei și chiar cățelușa (albă cu maroniu). Să vedeți iepurașii, cum apăre unul dintre noi (eu sau soțul), cum vin grămadă, în frunte cu mama lor și așteaptă să le dăm câte ceva.
De hrănit le dăm: granule de lucernă, boabe de porumb, grâu, morcovi (răzuiți) și varză, iarbă de tot felul, lăstari de vie, câte o pâine pe zi și toate cojile și cotoarele de fructe și legume rămase din bucătărie, chiar și mămăliguță și pilaf de orez le fac o dată pe săptămână. Ceea ce nu le place strângem din vasul de mâncare și aruncăm, iar a doua oară acel lucru nu-l mai servim, știind că nu le place.
Deci totul este recreere și plăcere, atât pentru ei cât și pentru noi. Nu se sacrifică nimic; ca și pe frații lor din cealaltă generație, și pe acești iepurași i-am dăruit la colegi, prieteni, rude care au copii, știut fiind faptul că aceștia iubesc animalele și le protejează mult mai bine decât noi, adulții. Același lucru îl facem și cu porumbeii, am dăruit din ei celor ce și-au exprimat dorința de a-i înmulți și păstra pentru divertisment.
O frumoasă toamnă să aveți!
Foto: Florentina Ștefanov

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply