Idei pentru casă – aspecte importante ale design-ului interior

0

Indiferent de tipul de spaţiu pe care îl decoraţi, nu este nimic mai important decât atenţia acordată detaliilor. Aici împărtăşim idei pentru casă de decorare din arhivele noastre şi sfaturi de la designeri pentru a vă ajuta să înţelegeţi ce înseamnă un design bun.

Dacă sunteţi deschis să stăpâniţi câteva principii de decorare de bază şi să vă puneţi la încercare creativitatea, fiţi sigur că vă veţi bucura de o casă confortabilă şi elegantă.

Alegeţi stilul de decorare potrivit caracterului dumneavoastră

  • Amenajari interioare în stil tranziţional merg cu majoritatea stilurilor arhitecturale de casă. Aspectul aceasta este un amestec între modern şi tradiţional – perfect pentru actualizarea stilurilor mai vechi de case, cum ar fi colonial sau victorian. Stilul de decorare în tranziţie implica utilizarea culorilor asemănătoare unei păduri întunecate, a pietrelor, a culorilor neutre, a rosului de pământ, şi a verdelui măsliniu.

  • Un stil modern de decorare este bine adaptat şi are linii curate. Tonurile de lemn şi pământ adăugă o senzaţie mai uşoară şi mai elegantă. Canapele sau elementele moderne de la mijlocul secolului sunt populare. Casele de fermă şi casele construite în timpul şi după anii 1950 tind să funcţioneze cel mai bine cu decorul modern.

  • Designul contemporan este cel mai minimalist stil de design. Puţine elemente de mobilier sunt folosite în fiecare cameră. Selectarea culorilor este în mod normal redusă la negru, alb sau gri, cu accente de culori primare. Metalele şi sticla sunt în loc de lemn. Când decoraţi de la zero, un stil contemporan este o idee bună atunci când lucraţi cu spaţii mai mici şi / sau vreţi să evidenţiaţi caracteristicile naturale ale casei, cum ar fi ferestre mari, luminoase sau detalii arhitecturale.

Împărţiţi-vă noul plan de decorare al casei în funcţie de cameră

Cel mai rapid mod de a fi copleşit de o casă nouă şi goală este încercarea de a decora întreaga casă imediat. Prioritizati ce camere sunt cele mai importante pentru dumneavoastră şi faceţi un plan de decorare pentru ele, câte o cameră pe rând! Poate că veţi dori să începeţi cu dormitorul, camera de zi şi baie. Alegeţi maximum două sau trei camere şi planificaţi să le decoraţi una câte una.

Potrivirea tuturor camerelor din casa este un mit de design. Dacă vă decideţi că doriţi un dormitor cu decor în tranziţie, dar o cameră de zi modernă, atunci aşa să faceţi! Casa dumneavoastră va avea mult mai multă personalitate când decoraţi de la zero. Doar asiguraţi-vă că adăugaţi un element comun în toate camerele pentru un flow constant, cum ar fi o anumită culoare sau un element de decor în stilul de design arhitectural al casei.

Sfat: Nu ştiţi sigur cu ce camere să începeţi? Gândiţi-vă în ce camere vă petreceţi cel mai mult timp. Veţi dori să le faceţi mai întâi pe acestea. Puteţi face întotdeauna camera de oaspeţi mai târziu – închideţi uşa camerei de oaspeţi şi uitaţi de ea pentru o vreme.

Incepeti cu cea mai mare piesa din camera

Acum, că v-aţi organizat planul de decorare şi faceţi câte o cameră, luaţi acelaşi concept şi concentraţi-vă asupra găsirii celui mai important element de mobilier din cameră.

Cea mai mare piesă din cameră este de obicei cea mai importantă şi cea mai scumpă. De aceea este important să începeţi cu acea bucată şi să continuaţi de acolo. Într-o bucătărie, începeţi cu elementul principal, şi anume masă. Când vorbim despre mobila pentru living, concentraţi-vă pe alegerea canapelei. În dormitorul, patul este cea mai importantă piesă.

Sfat pentru decorare: cea mai mare piesă din cameră este posibil să fie cea mai mare investiţie în materie de mobilă. Are, de obicei, cea mai mare utilizare din cameră. Prin urmare, calitatea este importantă. Puteţi economisi, probabil, nişte bani pe accesorii adiacente, prin achiziţionarea de noptiere sau prin găsirea unei mese de cafea ieftine, dar niciodată să nu vă zgârciţi când vine vorba de canapea!

Vopseaua este cel mai bun prieten

Una dintre cele mai simple şi mai ieftine modalităţi de transformare a unei pânze goale este prin pictură! Vopsiţi fiecare cameră într-o culoare aleasă de dumneavoastră. Acum nu este momentul să rămâneţi în zona de siguranţă – alegeţi o culoare vibrantă, îndrăzneaţă sau bogată. Chiar şi o nuanţă de cafeniu neutră sau albastru închis poate avea un impact mai mare decât albul simplu. Şi cea mai bună parte este dacă nu vă place, puteţi oricând să revopsiţi.

Extra sfat – Materiale naturale

Atât designerii, cât şi proprietarii de case, sunt din ce în ce mai fascinaţi de materialele naturale şi textura vizuală pe care o adăugă în interiorul casei. Piatra naturală, cuarţitul, granitul, utilizate într-o bucătărie, îmbină luxul şi practicul într-un mod care face spaţiul mai plăcut.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply