Idei originale intr-o garsoniera inchiriata

0

Cateva accesorii fistichii personalizeaza spatiul garsonierei din urmatorul articol.

Celina este profesoara in Targu-Lapus si locuieste cu chirie intr-o garsoniera. Avantajul acestei locuinte este ca are o camera mare cu balcon, o bucatarie de sine statatoare, baie, hol si o debara mare.

Si-au facut singuri mobila

Pasiunea pentru decoratiunile de interior a facut-o pe Celina sa-si puna cateva idei in aplicare. Astfel, cu ajutorul prietenului ei, Marius, a reusit sa schimbe destinatia unor corpuri de mobilier suspendat in mic mobilier pe rotile, ale carui aplicatii decorative sculptate au disparut pentru a le lua locul patina din bronz si manerele noi, cromate.

Incaperea are luminozitate diafana

Draperiile deschise la culoare sunt din bumbac si ofera luminozitate diafana incaperii. Culorile alese sunt o combinatie de contraste: verde veronese – rosu permanent si albastru – oranj. Totusi, atmosfera este predominant calda, chiar daca elementul principal, canapeaua, este albastra (culoare rece).

Balconul permite florilor sa creasca in voie si sa dea garsonierei impresia apropierii de natura. Gazda isi intampina oaspetii pe pufuri sau perne decorative, iar pentru musafiri mai pretentiosi se pot desface scaune rabatabile din lemn.

Celina a ales cutii pentru depozitarea lucrurilor marunte

Peretii au ramas albi, pentru luminozitate, dar si pentru a crea impresia de spatiu. Cateva fotografii vechi ornamenteaza incaperea; de asemenea, o lucrare de grafica umple peretele de langa intrare. Tot pentru luminozitate, Celina a ales o lustra si o lampa cu abajur de hartie alba. Depozitarea lucrurilor marunte este uneori incomoda; asadar, a optat pentru cutii pe care le-a decorat chiar ea.

Celina spune ca ar mai fi multe de amenajat la intreaga garsoniera, dar noi am apreciat mai ales simplitatea lucrurilor facute manual.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: Mihaela Moldovan, foto: Dan Vezentan

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply