Tuturor ne place să avem o bucătărie ca în filme: aparate electrocasnice noi și cu multiple funcții, mobilier de înaltă calitate și cu finisaje moderne, cât și decorațiuni elegante, care împreună să formeze un spațiu ideal pentru prepararea mâncării, pentru servirea tuturor meselor și, de ce nu, pentru a pofti invitații la cină.
Însă, pentru a obține decorul mult visat, este nevoie de mai multă atenție la detalii, dar și de alegerea elementelor potrivite. Așadar, dacă nu ai idee cum poți îmbunătăți decorului bucătăriei tale pentru a o face să arate elegant, îți oferim câteva sugestii care îți pot fi de mare ajutor.
Cum să amenajezi elegant bucătăria cu doar 3 elemente?
Nu ai nevoie de prea multe elemente de decor pentru a adăuga eleganță decorului din bucătărie. E important să alegi piese de înaltă calitate, dar de efect. Astfel, iată câteva recomandări:
- Tapet
Alege un tapet bucătărie pentru a schimba radical aspectul pereților, cât și a atmosferei. Tapetul are multiple roluri în orice încăpere, dar mai ales în bucătărie. Pe lângă faptul că protejează pereții de umiditate și de petele care se pot forma în urma gătitului, este capabil să schimbe decorul și să lase impresia de spațiu elegant.
Sunt o mulțime de modele de tapet bucătărie din care poți alege, însă este foarte important să alegi modelul potrivit în funcție de stilul de amenajarea al bucătăriei, de aspectul nou pe care vrei să îl obții, dar și de dimensiunea încăperii.
Pentru bucătăriile elegante sunt recomandate modele de tapet cu modele abstracte, dar și cele inspirate din natură. Dacă spațiul din bucătărie este redus, ar fi bine să optezi pentru un model de tapet cât mai simplu și în nuanțe deschise. Modelele complexe pot încărca spațiul, iar alegerea incorectă a culorilor poate crea același efect.
Totuși, dacă îți plac accentele de negru sau cele de culori închise, le poți introduce în decorul unei bucătării mici dacă restul obiectelor de mobilier și decor sunt în nuanțe luminoase. De asemenea, montează tapet pe un singur perete, pentru a nu fi prea mult accent într-o bucătărie prea mică.
- Tapițerie asortată pentru scaune
Pentru a completa decorul unei bucătării poți opta pentru tapițerie asortată cu tapetul. Fiind în aceeași linie decorativă, va arăta foarte bine, nu va încărca decorul și se va potrivi atât la scaune, cât și la bancheta de bucătărie.
La fel ca în cazului tapetului, ai opțiuni variate în ceea ce privește modelul de tapițerie pe care să îl alegi: modele abstracte, modele inspirate din natură, modele geometrice și nu numai.
- Decorul mesei cu accesorii
Deseori cei care își reamenajează bucătăria pun prea puțin accentul pe decorarea mesei cu accesorii. Acest lucru se întâmplă fie din pricina faptului că nu au idee cât de mult impact au accesoriile într-o bucătărie, fie nu știu care sunt accesoriile potrivite pentru bucătăria lor.
Ei bine, când vorbim despre accesoriile pentru decorul mesei includem aici fețele de masă, suporturile pentru tacâmuri, șervețele de masă, fructierele sau bolurile pentru gustări, dar nu numai.
Dacă îți dorești o bucătărie elegantă, ar fi bine să alegi decorațiuni cât mai simple, dar de efect. Mai exact, evită să alegi o față de masă cu imprimeuri care nu se potrivește cu restul decorațiunilor, evită să alegi elemente care sunt în finisaje diferite sau care nu se potrivesc ca stil.
Poți opta pentru o față de masă de tip traversă, care să se asorteze cu tapițeria de la scaune sau cu tapetul și poți opta pentru accesorii cu finisaje aurii, care luminează și lasă o notă elegantă decorului, sau pentru accesorii negru mat. Accentele de negru și negru mat merg foarte bine în spațiile amenajate elegant și se asortează foarte bine cu celelalte elemente din decor.
Foto: pexels.com