Idei de amenajări living: 4 sfaturi de design pentru un living open space

0

living open space

Locuințele open-space au devenit un trend printre proprietarii care își doresc o amenajare practică și totodată modernă. De cele mai multe ori, conceptul de „open-space” se referă la faptul că livingul și bucătăria comunica între ele. Deși acest tip de compartimentare este întâlnit frecvent în garsoniere sau alte locuințe cu suprafață mică, oricine își poate crea un living open-space.

Dacă și tu ești în căutarea unor idei de amenăjări living în plan deschis, te invităm să afli care sunt cele mai importante 4 sfaturi de design de care să ții cont:

Păstrează continuitatea spațiului

Dacă amenajarea unei sufragerii open-space în locuința ta necesită desființarea unuia dintre pereți, atunci vei avea nevoie de câteva avize care să îți permită să faci acest pas. Mai apoi, poți începe proiectul de reamenajare, exact așa cum ți-ai propus.

Primul sfat de care să ții cont este că un spațiu în plan de deschis este că trebuie să păstrezi o oarecare continuitate, motiv pentru care se va impune, probabil, să renunți la mobilierul vechi, tocmai pentru ca cele două spații să se îmbine armonios și să se mențină congruente.

Delimitează zonele care au scopuri diferite

O sufragerie în plan deschis este o soluție de design pentru spațiile mici, așa că este foarte posibil ca aceasta să aibă funcționalități multiple. De exemplu, va fi nevoie să amenajezi o zona dedicată servirii mesei, fără însă a o sacrifica pe cea dedicată relaxării și socializării. Lucrurile devin și mai complicate atunci când sufrageria are și rol de dormitor, motiv pentru care va trebui să iei în calcul și crearea unei atmosfere intime. Astfel, una dintre cele mai interesante și în același timp spectaculoase moduri în care poți delimita aceste zone care au scopuri diferite este să folosești un paravan despărțitor. Cu ajutorul unui paravan decorativ la preț avantajos, vei putea păstra esența funcționalității fiecareia dintre aceste zone dedicate!

Ajustează proporțiile prin jocurile de lumini

Alături de alegerea armonioasă a finisajelor, a mobilierului și a paletei cromatice, în amenajarea unui spațiu în plan deschis este extrem de importantă lumina. Iluminarea adecvată a unei astfel de încăperi poate crea efecte vizuale spectaculoase. De exemplu, prin jocurile de lumini poți ajusta proporțiile spațiilor, poți evidenția anumite zone, estompându-le pe altele și poți aduce un plus din punct de vedere volumetric unui spațiu care pare simplu și fad. Așadar, nu ezita să folosești spoturi, veioze, lampadare sau oricare alte corpuri de iluminat, pentru a-ți personaliza livingul open-space.

Folosește culori complementare sau analoage

Spuneam ceva mai devreme că, în amenajarea unui spațiu în plan deschis un principiu esențial este să păstrezi continuitatea. Acest lucru îl poți face și prin intermediul culorilor utilizate pentru vopsirea pereților și pentru alegerea mobilierului. La acest capitol, există două alternative la fel de inspirate: pe de-o parte, poți folosi culori analoage – adică mai multe tonuri ale aceleiași culori – sau complementare – respectiv contraste. Indiferent pe ce linie ai merge, respectă regulile de bază ale asortării culorilor.

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply