Idei cool pentru plantele de interior

0

Plantele de interior nu au doar rol decorativ, ci sunt necesare și pentru a oxigena aerul din locuință. Expune-le în moduri cât mai estetice, pentru a le integra perfect în decorul locuinței tale.

Delicate, minione și intens colorate, plantele de interior au și alt merit: îmbunătățesc calitatea aerului, iar unele, suculentele de exemplu – au o mulțime de utilizări medicinale și pot influența pozitiv concentrarea.  Aerul uscat din interior poate provoca simptome neplăcute – de la uscarea gâtului și buzelor, până la deshidratarea pielii și electrizare, dar plantele de interior suculente umidifică aerul, eliberând vapori de apă prin porii din frunzele lor în timpul fotosintezei. Multe specii de suculente au fost folosite de-a lungul istoriei pentru a trata probleme medicale precum tăieturi, arsuri, dureri de stomac și multe altele(specii precum aloe vera și yucca). Există și specii de suculente comestibile, dar ar fi bine să te asiguri că le procuri din surse verificate.

Mai mult decât atât, un studiu a scos la iveală faptul că păstrarea suculentelor pe birou poate influența pozitiv dispoziția la locul de muncă, putând îmbunătăți productivitatea și concentrarea. Studiul a urmărit un grup de oameni puși să citească ceva la un birou de lemn de fără nimic pe el, iar un al doilea grup a îndeplinit aceeași sarcină la un birou cu multe plante în jur. Deloc surprinzător, grupul înconjurat de plante a avut rezultate mult mai bune! Încă un studiu desfășurat în 2015 a confirmat concluziile, deci plantele ar trebui să se regăsească în spațiul nostru de lucru.

Plantele de interior sun deseori regăsite în ghivece banale, sau cel mult în suporturi ceramice, dar în ultima vreme există o tendință tot mai clară în ceea ce privește integrarea plantelor în decor, de la obiecte inedite folosite drept suporturi și detalii subliniate cu ajutorul plantelor și până la pereți întregi acoperiți cu amestecuri de plante naturale. Și pentru că un asemenea decor impune și o responsabilitate mare, îți propunem să începi cu decoruri ceva mai subtile…

Borcanele din cămara ta se pot transforma într-un decor simpatic, o colecție de plante mici dispuse pe diferite înălțimi. Umple-te cu pământ de flori și apoi plantează suculente sau alte plante mici (pui de la plante mari), completând spațiul din jur cu mușchi natural. Stabilește o legătură între recipiente înfășurând gâtul borcanelor cu sfoară.
Dacă ai un tavan înalt, plantele se pot transforma în candelabre. Alege specii curgătoare și plantează-le „invers”, găurind ghivecele la bază. De asemenea, poți atârna lămpi pe care să lipești mușchi de pădure. Nu exagera cu apa atunci când le uzi – folosește un recipient cu pulverizator mai degrabă decât o stropitoare. Atunci când plantele se înmulțesc și se îngreunează, separă-le rădăcinile și împarte-le în alte recipiente.

Creează decoruri „boho-chic” folosind obiecte metalice și plante. O colivie vopsită în alb sau auriu poate fi perfectă pentru proiectul tău, în care poți reuni mai multe specii de plante, inclusiv curgătoare – dacă intenționezi să agăți decorul undeva sus. Poți integra și o ghirlandă de lumini alimentată cu baterii, pe care să o aprinzi seara, pentru o atmosferă romantică.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply