Idee pentru zilele libere din mai – Vacanță de 1 Mai în Delta Dunării

0

Cauți o destinație inedită pentru 1 Mai? Delta Dunării este una din cele mai spectaculoase locații din Europa și cu mult mai puțin aglomerată decât altele, mai ales în această perioadă. Dacă nu ți-ai ales încă locul în care să îți petreci mini-vacanța de 1 Mai, ar fi o idee foarte bună, mai ales că este un mediu ideal atât pentru excursiile în cuplu, cât și pentru cele cu familia. Dacă ți-am stârnit curiozitatea și vrei să afli cum poți petrece zilele libere care urmează într-un loc departe de gălăgia specifică distracției la  grătar, citește articolul în continuare și vezi care sunt avantajele unei vacanțe în Deltă.

Peisaje care îți taie răsuflarea

Dunărea este un adevărat spectacol al naturii, dar se întrece pe sine la vărsarea în Marea Neagră. Delta ascunde peisaje uimitoare, pe care le poți admira dintr-o șalupă sau dintr-o barcă condusă de un localnic. Insulele din mijlocul apei și canalele pe care Dunărea își întinde brațele te vor face să te întrebi de ce nu ai ajuns mai devreme pe aceste meleaguri.

Faună și floră unice în lume

Mii de specii de pești și păsări care trăiesc numai în această parte a lumii sunt motivul pentru care sute de turiști străini își petrec vacanțele pe aceste meleaguri, așa că ai toate motivele să faci același lucru. Mai exact, 300 de specii de păsări, 3.500 de specii de animale și peste 1.700 de plante duc o viață liniștită, în habitatul natural din Deltă. Vei întâlni pelicani, egrete, vei admira din barcă nuferii cruzi și vei înainta prin apa limpede  alături de știuci.

Mediu aproape virgin

Este incredibil cum oamenii locului au reușit să mențină întreaga Deltă ca pe un spațiu tradițional, fără să recurgă la  ridicarea de construcții moderne sau să strice în vreun fel energia care pune stăpânire pe vărsarea Dunării în Marea Neagră. Ți se va redefini conceptul de  liniște și relaxare. Calmul apei te va ajuta să uiți de toate grijile, iar ospitalitatea localnicilor te va face să nu mai vrei să pleci prea curând de acolo.

Bucătărie impresionantă

După cum era de așteptat, bucătăria tradițională din Deltă se bazează pe preparatele din pește. Și chiar dacă chefii din aceste părți te pot impresiona cu feluri de mâncare adaptate anului 2018, recomandarea noastră se îndreaptă către varianta tradițională. Nimic nu se compară cu o ciorbă de pește ca la mama ei acasă, ori o porție zdravănă de crap prăjit în mălai, cu mămăliguță și usturoi sau câteva tartine de pâine proaspătă cu icre frecate cu vrednicie de o gospodină de-a locului.
Dacă te-am convins, e timpul să faci rezervare cât mai curând, pentru că, deși Delta Dunării nu este un loc aglomerat, există puține spații de cazare, ce se ocupă relativ repede. Poți sta într-un camping, la o  pensiune sau într-un hotel plutitor. Rămâne la alegerea ta și mijlocul de transport pe care îl alegi până acolo. Iar dacă prețurile impuse de localnici ți se par cam mari, nu-ți face griji, vei primi un ajutor de la CreditPrime, la acest  link: https://creditprime.ro/. Intră acolo și fă rost de banii pentru următoarea ta vacanță de 1 Mai în Delta Dunării!
sursa: Digital workforce
sursa foto: https://www.pexels.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply