Iată roadele sfaturilor practice!

0
Foto: Adriana Morar
Adriana Morar, Sântana, jud. Arad
Dragă redacție,
După experiența cu bananul pe care ați publicat-o în revista “Practic-Idei”, nr. 9/2010, și pentru care vă mulțumesc foarte mult (am primit și banii) revin cu o scrisoare pentru concursul „Ideile revistei dau roade“.
De-a lungul anilor, studiind revista lună de lună, credeam că doar în revistă se pot vedea așa flori frumoase sau asemenea decoruri. Dar prin 2005 în nr. 5 al revistei, la pag. 54, am văzut fotografiile doamnei Laura Șușman cu o mulțime de lucruri vechi care m-au încântat foarte mult.
Așa am început rând pe rând să cobor din podul casei lucrurile vechi, ba mai mult, am mai adunat și de la bunici, părinții soțului chiar și de la prieteni care nu sunt pasionați de așa ceva.
După sfatul nașului nostru, care este tâmplar de meserie, le-am recondiționat puțin, protejând lemnul cu un baiț, iar pe urmă cu un ulei special pentru lemn, cu care dau în fiecare an și foișorul din curte.
Într-o covată puțin mai deteriorată am plantat flori de miere și mușcate curgătoare, în cizme am sădit mușcate. Unei stropitori aproape nouă, care, fiindcă o scăpasem jos și crăpase, nu ținea apa i-am găsit imediat întrebuințare văzând exemple în mai multe numere ale revistei. Butoiul, greblele, furca, socala, melița, covata mare și mică, toate sunt puse pe alee lângă cactușii mei dragi.
Orice colțișor al grădinii este decorat cu ceva: furcă de tors, călcător vechi, mojar, rădăcină de pom pe care am curățat-o și am dat-o cu baiț, coșarcă stricată în care am plantat flori.
Și foișorul este decorat cu fel de fel de ulcioare și prosoape; pe margine se poate vedea călcătorul și mojarul, iar pentru că toamna fiecare adună ce a semănat, și eu am recoltat tărtăcuțele (pentru că altceva nu avem în grădină decât flori și gazon), tot felul de forme, care mai de care mai frumoase.
Dovleacul cu zâmbetul pe față este desenat de fiul meu, Vlad, să le zâmbească cititorilor. Foișorul este pregătit de toamnă cu știuleți de porumb și tărtăcuțe.
Dragi cititori, dacă aveți câteva numere din revistă, puțină imaginație și dacă iubiți natura și frumosul, puteți să vă realizați la voi acasă un colț de rai unde să vă simțiți bine alături de familie și prieteni.
Promit să revin cât de curând cu altă scrisoare și fotogafii cu florile mele dragi și informații despre cum și unde le adăpostesc peste iarnă.
Doresc tot binele din lume întregii redacții, să fiți sănătoși să ne puteți încânta cu tot ce este frumos!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply