Iată cum procedez când scot câinele la plimbare

1
Foto: Doina Fănica Țană
Fănica Doina Țană, Brăila
Dragă redacție,
Mă bucur de fiecare dată când cumpăr un nou număr al revistei și sunt mândră că împreună cu familia mea, facem parte din marea familie a cititorilor și corespondenților Practic-Idei, care în aprilie a împlinit 12 ani de activitate. La mulți ani acestei minunate reviste! Aceeași urare și din partea patrupedului meu, Otto, care mereu așteaptă să fie dus la plimbare, deoarece se plictisește în casă.
Iată cum procedez când îl scot la plimbare pe Otto. Îl țin în lesă atunci când trec necunoscuți pe alee, și-l țin să meargă la pas lângă piciorul meu, fără să tragă și chiar îi pun botniță dacă e cazul.
În timpul plimbării nu-l las să sară pe trecători sau la alte animale, nu-l las să o ia la goană după bicicliști, deoarece, din cauza instinctului de vânătoare, se poate s-o facă.
L-am învățat pe prietenul meu patruped ca, indiferent de locul unde mă aflu la plimbare cu el, să nu mănânce mâncare găsită pe jos, sau din cea oferită de străini, deoarece unii oameni care nu iubesc animalele obișnuiesc să pună otravă în mâncare.
Aceste animale ne oferă prietenie multă, bunătate, tandrețe și mult sprijin sufletesc. Așa că iubiți animalele; totul e să aveți multă răbdare cu ele și să le arătați multă afecțiune, iar ele vă vor fi loiale mereu.
Tot binele din lume și bucurii nenumărate vă urez.
Hristos a înviat!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Animalele iarna | Revista Practic idei

Leave A Reply