Iată cum pregătesc florile pentru perioada rece a anului

1
fuchsia
Foto: arhiva Practic Idei

Vă scriu de pe meleaguri dobrogene. Sunt o fidelă cititoare a revistei Practic Idei din anul 2004, când am descoperit-o. Datorită ei am învățat o mulțime de lucruri noi și folositoare. Iată cum pregătesc florile de iarnă.

Iubesc foarte mult florile, dețin 110 ghivece și vase cu diferite plante și flori: achimenes, arbore de cauciuc, avocado, ficus, violete de Parma, crini, hibiscuși, leandri, dracaene, kalanchoe și multe altele. În rândurile următoare vă voi scrie cum pregătesc eu plantele pentru anotimpul rece.

În luna septembrie mai schimb unde este nevoie ghivecele și completez cu pământ proaspăt. Spăl frunzele plantelor de praf, urmărind astfel și apariția unor insecte sau boli. Unde este nevoie tratez preventiv. Eu plantele le țin afară din luna mai, până la începutul lunii octombrie, când se răcește afară simțitor. În casă, țin pe tot parcursul anului doar violetele de Parma. Afară le merge cel mai bine, pe lângă casă și vița-de-vie, când au doar dimineața soare direct.

Primele plante aduse în casă sunt cele sensibile, în funcție de necesitatea de lumină, căldură, umiditate. Pe cele rezistente le las în camerele neîncălzite, dar cu lumină suficientă. Aerisesc în fiecare zi camerele, la început mai mult pentru a se aclimatiza mai ușor. Când le aduc în casă, le fac următoarele operațiuni: spăl ghivecele și farfuriile acestora; frunzele le desprăfuiesc cu o perie moale și fină, sau le spăl după caz; ud pământul sau îl completez; verific suporturile de sprijin sau le înlocuiesc. În luna septembrie pun îngrășă-mânt pentru ultima oară din an la plantele cu frunze. Obișnuite cu temperatura din casă, le ud moderat, iar pe unele le mai ud doar când este nevoie. Doresc să fac schimb de plante și flori, atât de ghiveci cât și de grădină.

Vă doresc multă sănătate, putere de muncă, spor în toate și reviste cât mai multe și frumoase!

Simona Pascu, loc. Cuza-Vodă, jud. Constanța

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Flori de gradina | Revista Practic idei

Leave A Reply