Iată cum poți confecționa o husă pentru telefonul mobil

1
Foto: Elena Hăbăsescu
Elena Hăbăsescu, Caraș Severin
Dragi cititori,
Astăzi aproape toată lumea are un telefon mobil. Putem vorbi oriunde în lume și la orice oră. Noi, femeile, îl purtăm în poșetă sau în buzunar. Inspirată de exemplele din revistă, croiesc diverse lucruri, cum este și husa pentru telefon.
Ca să-l protejăm, avem nevoie de o husă pe care o putem confecționa din bucățele de materiale textile simple ori cu modele, fie imprimate, fie aplicate. Folosind metoda quiltului, vom avea o husă practică și frumoasă cu un design original.
Pentru o husă de telefon avem nevoie de:
2 bucăți de material late de 10 cm și lungi de 30-32 cm, una pentru față și una pentru dos. Dacă aplicăm un model sau dantelă pe fața husei, materialele pot fi de aceeași nuanță sau cu același imprimeu;
O bucată de vatelină mai subțire, de aceeași dimensiune;
2 cm de scai pe care-l folosim să închidem husa;
O fâșie de material lată de 2,5 cm cu care paspoalăm marginea husei. Aceasta poate fi și de altă nuanță. Nu este neapărat nevoie de paspoalat marginile. Le putem surfila cu mașina de cusut la pas mărunt nr. 1 sau fin.
Cum procedăm: Punem vatelina în mijlocul celor 2 bucăți de material, însăilăm să nu se deplaseze materialele în timpul fixării lor.
Putem trage câteva cusături decorative cu mașina de cusut sau putem unii cele 3 straturi prin cusătură manuală. Călcăm cu fierul și îndreptăm marginile cu foarfeca sau cuterul rotativ măsurând un dreptunghi lat de 7-7,5 sau 8 cm și lung de 28-30 cm. Aceste dimensiuni depind de mărimea telefonului. Înainte de a ne apuca de cusut husa, va trebui să măsurăm telefonul.
După ce am îndreptat marginile, aplicăm modelul pe fața husei, dacă aceasta nu are un imprimeu care nu mai necesită altă aplicație.
Modelul poate fi o floricică decupată dintr-un alt material sau o dantelă. Aplicarea se face prin cusătura la zig-zag mărunt. Rotunjim unul din capete care va fi folosit drept capac și aplicăm scaiul. Paspoalăm celălalt capăt care va fi îndoit în funcție de lungimea telefonului și însăilăm sau fixăm cu ace de gămălie. Surfilăm marginile la pas mărunt sau paspoalăm cu banda noastră pregătită. În loc de scai putem face o cheiță sau butonieră și închidem cu nasture.
Am primit o scrisoare de la o cititoare care m-a rugat să-i trimit modele pentru blocuri din care se fac diferite piese (cuverturi de pat, fețe de masă etc.) folosind tehnica quiltului. Ce este un bloc? Este un pătrat format din 3 straturi unite prin cusături decorative, a cărei față este realizată din unirea mai multor bucățele de materiale de diferite culori și forme geometrice. Aceste blocuri se unesc între ele formând o cuvertură, o față de masă, poșetă, pernă și multe altele. Este simplu!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Viitorul meu proiect va fi sa imi personalizez si eu o husa pentru telefonul meu :X

Leave A Reply