Iată ce decorațiuni obții cu imaginație și mâni dibace!

0
barza polistren
Foto: Claudia Poppel
Claudia Poppel, Hunedoara
Dragi prieteni,
Foarte multe lucruri care aparent sunt numai bune de aruncat la gunoi le putem transforma și le putem da o nouă viață, cu ajutorul imaginației și a două mâini dibace, realizând adevărate decorațiuni care înveselesc privirile.
Din bucățile de polistiren rămase de la izolarea exterioară a casei și cu ajutorul unui cuțit încălzit pe flacăra aragazului (cu care am tăiat polistirenul), am realizat formele unor berze. Picioarele sunt realizate din două bucăți de sârmă, ciocul este obținut prin înfigerea unui cuțit cu mâner din plastic roșu, iar ochii sunt realizați prin lipirea cu adeziv a doi nasturi. Figurina astfel rezultată este un ornament foarte drăguț care înveselește grădina, mai ales în aceste zile de toamnă, când puține plante de grădină mai au flori.
În același scop am confecționat flori pentru grădină din doze de bere sau suc, doze pe care de obicei le aruncam la gunoi. Pentru confecționarea acestor flori am avut nevoie de 3-4 doze pentru o floare, o tijă subțire de lemn, cam de grosimea unui deget, cuie și spray-uri cu vopsea. Cutia de bere sau suc se spală cu apă și i se decupează capacul cu o foarfecă. După decuparea capacului se taie cu foarfeca petalele viitoarei flori. Tăierea se execută în lungul generatoarei.  Petalele se taie în funcție de modelul de floare pe care dorim să-l confecționăm, fie mai multe și înguste, fie mai late și mai puține. Procedura se repetă și cu următoarele doze. Dozele din petale se suprapun unele peste altele, iar pe mijloc se bate un cui pentru a prinde floarea de tulpină. Florile astfel confecționate pot fi vopsite cu ajutorul spray-urilor, dar pot fi lăsate și nevopsite. Vă doresc să vă bucurați de ultimele zile frumoase de toamnă ca să vă mai puteți orna puțin grădina.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply