Iarna țin bulbii florilor în beci

0

Sunt o cititoare fidelă a revistelor Practic-Idei. Fiincă sunt casnică și am mai mult timp liber, m-am ocupat de îngrijirea plantelor de grădină, cât și a celor de apartament și vă spun cum le pregătesc pentru iarnă.
Încă din timpul verii am cules semințe de petunii, gălbenele, crăițe, flori nemuritoare, cârciumărese pe care le voi însămânța anul viitor.
Odată cu începerea frigului am scos bulbii de gladiolă, tuberculii de dalii și de canna pe care i-am pus în lădițe, pe culori, în beci unde este mai cald. Tot acolo am pus și plantele care iarna se află în repaus – achimenes, cactuși.
Florile care vara au stat în curte (mușcatele curgătoare) sau pe sală, acum le-am mutat în casă la căldură. Unora le-am completat pământul din ghiveci, le-am curățat de frunze uscate, iar la care a fost nevoie, am stropit contra dăunătorilor, pe unele le-am scurtat să se regenereze până la pimăvară.
Toate florile îmi sunt dragi dar cel mai mult iubesc violetele africane, pentru că m-au răsplătit toată vara cu flori și încă sunt pline de boboci. Cea mai mare grijă a mea pentru ele este să nu le stropesc frunzele și să le curăț de florile uscate.
Sofia Georgiana Gazdac, Măgura, jud. Teleorman

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply