Iarna las cactușii să se odihnească

0

În sezonul rece, toate plantele de apartament au nevoie de condiții și îngrijire specială, iar cactușii sunt cei mai nepretențioși.
Vă mulțumesc, dragi prieteni, pentru publicarea și premierea articolelor mele din revistele Practic-Idei nr. 7/2009 pag. 24 și nr. 9/2009 pag. 69 și premiile trimise atunci.
Eu dețin 25 de ghivece cu diferiți cactuși și în fiecare iarnă îi așez pe pervaz și în jurul geamului de la cămară, unde stau până primăvara când îi scot afară. Toată iarna îi ud de 2-3 ori câte puțin și doar atât, îi las să se odihnească liniștiți, să se refacă pentru înflorirea din vară. Rezultatele se pot vedea în fotografie.
Pe lângă cactuși mai am multe alte specii de plante, însă majoritatea vegetează doar pe timp de vară – begonii, gloxinii, crini Amaryllis, episcia etc. deoarece pe timp de iarnă nu am o cameră specială pentru flori, cu lumină și căldură suficiente, dar mă străduiesc să le mențin pe cele pe care le am – ficuși, leandru roz, trandafiri chinezești roșu bătut, alb simplu, portocaliu simplu și roșu simplu, schefflera ș.a.
În urma apariției articolului din nr. 9/2009 pag. 69, am primit foarte multe telefoane și scrisori, am făcut schimb de plante. Multe doamne doresc să le ofer gratis plante și semințe, dar din păcate nu am de unde, oricât mi-aș dori să le ajut și le rog să nu se supere și să înțeleagă situația.
În încheiere, doresc tuturor multe flori frumoase și o iarnă bogată în zăpadă.
Text: Tincuța Coman, sat. Giurcani, com. Găgești, jud. Vaslui

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply