Iarnă fericită pentru câini

0

 
Majoritatea câinilor adoră să alerge prin zăpadă, să se tăvălească, să sară după fulgii moi de nea. Cu toate acestea, aici se pot ascunde anumite pericole.
Bucățile de gheață, sarea și nisipul folosite pentru topirea zăpezii le pot provoca tăieturi fine sau crăpături între degete. Chiar și rănile, la început nesemnificative, pot deveni în aceste condiții foarte dureroase pentru animale. În plus, câinii își ling adesea labele după plimbare, iar sarea industrială le poate provoca iritații digestive sau chiar anumite boli.
Pentru a evita aceste probleme, respectați câteva măsuri de protecție. Dacă este posibil, evitați drumurile pe care s-a aruncat sare sau nisip. Folosiți vaselină sau o cremă de protecție pentru labele câinelui, înainte să îl scoateți afară (evitați produsele cu ulei provenit de la arborele de ceai, pentru că este toxic). Tăiați blana mai lungă dintre degetele animalului, pentru a evita strângerea gheții în acea zonă. Ca măsură alternativă, îndepărtați zăpada și gheața de pe labele câinelui, chiar în timpul plimbării.
Când ieșiți afară cu patrupedul, nu uitați hăinuțele groase pentru rasele mai sensibile, cu păr scurt, și reduceți durata plimbărilor în zilele cu ger extrem.
Pentru câinii de curte suplimentați hrana. Numai bine!
Ioana Preda, București

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply