Iarna bulbii de gloxinia se odihnesc în nisip

0

Mariana Cîrstea, Mioveni, jud. Argeș
Dragă Practic Idei,
Sunt o cititoare a ta, de profesie profesoară de biologie și tare pasionată de plante.
Eu dețin 70 de ghivece cu flori, specii de cactuși, pe care acum i-am așezat pe pervaz și i-am acoperit pentru a favoriza înflorirea în primăvară și am redus udările. Dintre plantele ornamentale prin frunze și flori enumăr: steaua crăciunului, ciclame, 2 specii de ficus elastica, colocasie, palmier Noveca, Chamodoreea, Washingtonia pe care le-am înmulțit din semințe achiziționate de pe internet, tradafiri roșu bătut și portocaliu simplu, dieffenbachie, schefflera, gloxinii bătute mov, roșu cu alb.

Poinsettia

Preferă o temperatură de 18-20 grade Celsius, multă lumină, camere aerisite, nu suportă curentul de aer. Înmulțirea se face primăvara din lăstari de 50 cm, cu aproximativ 4-5 noduri și așezați în pastile de turbă amplasate în ghivece cu nisip, pentru a preveni putrezirea.

Gloxinia

Preferă o temperatură de 18-25 grade Celsius, udarea se face în farfurioară, pentru a evita putrezirea. Toamna reduc udările pentru a le pregăti de repausul ce durează până în luna februarie-martie. Când reîncepe perioada de vegetație și înflorire. Bulbii, în perioada de repaus, îi păstrez fie în ghivece, fie în cutii cu nisip. Înmulțirea se face primăvara și toamna, prin frunze ținute în apă sau plantate direct în ghivece. Primăvara le administrez îngrășământ Vitaflora, 2 căpăcele la 2 litri de apă, ce favorizează înflorirea abundentă. Dețin 3 nuanțe de gloxinii: mov (bătut), roșu cu alb și roșu (simplu). Îi rog pe iubitorii de plante să-mi trimită la schimb sau contra cost bulbi de gloxinii alb cu mov, simple, grena, bulbi de begonii și trandafir chinezesc crem, roz.
Foto: arhiva Practic

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply